Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,18% για τον Nasdaq και 0,1% για τον S&P

Wall Street: Πτώση 0,18% για τον Nasdaq και 0,1% για τον S&P
115 μονάδες κέρδισε ο Dow
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Παρασκευή καθώς τα ισχυρά κέρδη από ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζες και εταιρείες ξεκίνησαν τη σεζόν των αποτελεσμάτων.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 115,47 μονάδων, ή 0,34% στις 34.510 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,1% στις 4.505 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 2,74% στις 623,09 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,18% στις 14.113 μονάδες.

Nasdaq και S&P 500 έφθασαν στα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Απρίλιο του 2022.

Η JPMorgan Chaseσημείωσε άνοδο 0,3% αφού τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η τράπεζα ενισχύθηκε από τα υψηλότερα επιτόκια και την αύξηση των εσόδων από τόκους. Η Wells Fargo κέρδισε επίσης 0,5% λόγω των καλύτερων από τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Η UnitedHealth σημείωσε άλμα 8% αφού ο ασφαλιστικός κολοσσός ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη και έσοδα. Η εταιρεία αύξησε επίσης το χαμηλότερο όριο των κερδών της για ολόκληρο το έτος.

«Αυτό που έχουμε δει από τα κέρδη των μεγάλων τραπεζών, ειδικά της JPMorgan, είναι αρκετά ανθεκτικό», δήλωσε ο Scott Ladner, επικεφαλής επενδύσεων στην Horizon Investments.

Οι προσδοκίες για αυτή τη σεζόν είναι χαμηλές, με τους αναλυτές να προβλέπουν πτώση περίπου 7% σε ετήσια βάση στα κέρδη του S&P 500, σύμφωνα με το FactSet. Αυτό θα σήμαινε τη χειρότερη σεζόν κερδών από το δεύτερο τρίμηνο του 2020, όταν τα κέρδη του S&P 500 μειώθηκαν κατά 31,6%.

Οι αγορές έχουν ενισχυθεί αυτή την εβδομάδα από νέα οικονομικά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι ο πληθωρισμός μπορεί να υποχωρεί. Ο δείκτης της ευρείας αγοράς σημειώνει άνοδο 2,5% την εβδομάδα, ενώ ο Dow σημειώνει άνοδο 1,9%, μέχρι το κλείσιμο της Πέμπτης. Ο Nasdaq έχει υψηλότερη απόδοση, σημειώνοντας άλμα 3,5% στην καλύτερη εβδομάδα του από τις 17 Μαρτίου.

Η τελευταία έκθεση για τον δείκτη τιμών παραγωγού έδειξε ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο και βασίστηκε στην αισιοδοξία των traders από τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουνίου, τα οποία δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη. Οι επενδυτές εξετάζουν τώρα εάν μια ισχυρή οικονομία που απεικονίζεται από τα πρόσφατα στοιχεία θα μπορούσε να ωθήσει τις μετοχές υψηλότερα μέχρι το τέλος του έτους.

«Το σενάριο του Goldilocks είναι ζωντανό και καλά, όσον αφορά τις φθίνουσες πληθωριστικές πιέσεις και [υπάρχει] αρκετά ισχυρή οικονομική ανάπτυξη. Επομένως, είναι ένα πολύ καλό υπόβαθρο για περιουσιακά στοιχεία κινδύνου», δήλωσε ο Ladner.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης