Επικαιρότητα

To παρασκήνιο της συνάντησης των δυο ηγετών - Το νέο μορατόριουμ

To παρασκήνιο της συνάντησης των δυο ηγετών - Το νέο μορατόριουμ
Σε τρεις άξονες η συμφωνία

Σε πολιτική συμφωνία, που οδηγεί σε μια παρατεταμένη περίοδο νηνεμίας στα ελληνοτουρκικά, αλλά και στην εγκαθίδρυση διαύλου επικοινωνίας κορυφής κατέληξαν χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Η συμφωνία σε τρεις άξονες αναφέρεται: στην απευθείας επικοινωνία των δύο υπουργών Εξωτερικών και την επίβλεψη των θεμάτων που υπόκεινται στη δικαιοδοσία τους, στην προώθηση των στρατιωτικών μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) και στη συνέχιση της θετικής ατζέντας, πρακτικά με την ανακοίνωση της συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών στη Θεσσαλονίκη το ερχόμενο φθινόπωρο.

Ουσιαστικά οι κ. Μητσοτάκης και Ερντογάν, στην πέμπτη συνάντησή τους σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια, συμφώνησαν σε αλλαγή του πλαισίου επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες. Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί να κρατήσει το αργότερο μισή ώρα, ωστόσο τελικά διήρκεσε μία ώρα και πέντε λεπτά.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης