Ενέργεια

DTE Energy: Κλείνει τα εργοστάσια άνθρακα και επενδύει 11 δισ. δολ στην καθαρή ενέργεια

DTE Energy: Κλείνει τα εργοστάσια άνθρακα και επενδύει 11 δισ. δολ στην καθαρή ενέργεια
Στοχεύει να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050

 

Η εταιρεία κοινής ωφελείας DTE Energy δήλωσε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να αποσύρει τα εργοστάσια άνθρακα σε λιγότερο από μια δεκαετία και να επενδύσει 11 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια για τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια.

Ο παραγωγός ενέργειας κατέληξε σε συμφωνία διακανονισμού με σχεδόν δύο δωδεκάδες οργανισμούς σχετικά με το "Ολοκληρωμένο Σχέδιο Πόρων CleanVision" που στοχεύει στην ανάπτυξη ηλιακής και αιολικής ενέργειας που κατασκευάζεται στο Μίσιγκαν.

Η DTE και οι όμοιοί της απομακρύνονται από τα ορυκτά καύσιμα καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ προτείνει να καταπολεμήσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τον τομέα. Η DTE στοχεύει να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050.

Ανάπτυξη ΑΠΕ

«Το ολοκληρωμένο σχέδιο πόρων CleanVision θα τερματίσει τη χρήση άνθρακα το 2032, αναπτύσσοντας παράλληλα αρκετές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από το Μίσιγκαν για να τροφοδοτήσουν περίπου 4 εκατομμύρια σπίτια», δήλωσε ο Jerry Norcia, Διευθύνων Σύμβουλος της DTE.

Ως μέρος του σχεδίου, η εταιρεία που εδρεύει στο Ντιτρόιτ προώθησε την πλήρη απόσυρση του εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής άνθρακα στο Monroe κατά τρία χρόνια έως το 2032. Το άλλο εργοστάσιο άνθρακα Belle River πρόκειται να επαναχρησιμοποιηθεί ώστε να λειτουργεί με φυσικό αέριο έως το 2026.
Στοχεύει επίσης να αναπτύξει περισσότερα από 15.000 μεγαβάτ ανανεώσιμης ενέργειας έως το 2042.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης