Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον o όμιλος Eunice στρέφεται δυναμικά στην ανάπτυξη και λειτουργία καινοτόμων τεχνολογιών υδρογόνου, ενός κρίσιμου παράγοντα για την επίτευξη της οικονομίας ουδέτερου ανθρακικού αποτυπώματος
Ο όμιλος Eunice, ο πρώτος και μοναδικός αμιγώς Ελληνικός Τεχνολογικός όμιλος που επενδύει σε τεχνολογίες περιβαλλοντικού σκοπού για την παραγωγή και διάθεση καθαρής πράσινης ενέργειας αποκλειστικά από ΑΠΕ, καλωσορίζει τον Δρα Οικονόμου, ένα από τα πιο γνωστά και αναγνωρισμένα στελέχη της αγοράς σε ενεργειακά και περιβαλλοντικά θέματα, στη θέση του Director General, Eunice Hydrogen Technologies, μία νέα θέση για το οργανόγραμμα της εταιρείας.
Ο Δρ Οικονόμου έχει επαγγελματική εμπειρία 30 ετών στους τομείς της Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Επιστήμης Υλικών. Έχει υπηρετήσει ως Πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) από τον Σεπτέμβριο 2019 έως και τον Ιούνιο 2023. Ως Μηχανικός και μέλος του ΤΕΕ από το 1990, έχει εργαστεί στη βιομηχανία, σε ερευνητικά κέντρα και Πολυτεχνεία στην Ελλάδα, το Βέλγιο, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Έχει λάβει διδακτορικό δίπλωμα στις Εφαρμοσμένες Επιστήμες από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβαίν (Ph.D. in Applied Science, Magna Cum Laude KU Leuven, Belgium). Είναι Διπλωματούχος Μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών, με εξειδίκευση στη Μεταλλογνωσία. O Δρ Οικονόμου έχει δημοσιεύσει περισσότερααπό 40 επιστημονικά άρθρα στους τομείς της Ενέργειας, Τεχνολογιών Περιβάλλοντος και Επιστήμης Υλικών.
Με την ένταξη ενός ανθρώπου με μακρά εμπειρία σε θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας και critical materials, ο όμιλος Eunice επιβεβαιώνει τη δέσμευση του στην ανάπτυξη πράσινων, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών, ο όμιλος Eunice ανακοίνωσε την έναρξη ενός μεγάλου Ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου, της Κοιλάδας Υδρογόνου Κρήτης- CRAVE H2, στο οποίο είναι ο συντονιστής και leader της κοινοπραξίας του έργου. Τη λίστα των εταίρων του έργου συμπληρώνουν, η Industrie De Nora, ιταλική πολυεθνική που αναπτύσσει προηγμένα συστήματα ηλεκτρόλυσης, η Ballard Power Systems Europe, κατασκευαστής προϊόντων κυψελών καυσίμου PEM (Proton Exchange Membrane) σε ποικίλες αγορές και εφαρμογές, με την Περιφέρεια Κρήτης να συμμετέχει ενεργά στις ρυθμιστικές, κοινωνικές και πολιτικές πτυχές του έργου. Επίσης, η Solmar Tours, η μεγαλύτερη τουριστική εταιρεία στην Κρήτη και μία από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα που θα διαθέτει σύντομα λεωφορεία υδρογόνου, το Politecnico di Torino, ένα κορυφαίο τεχνολογικό πανεπιστήμιο της Ευρώπης, το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (ΙΔΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), καθώς και το Τμήμα Έρευνας και Καινοτομίας του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).
www.worldenergynews.gr