Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall : Άνοδος 0,6% για τον S&P στην αντίσταση του 4.440 - Στο + 2,1% για ο energy

Wall : Άνοδος 0,6% για τον S&P στην αντίσταση του 4.440 - Στο + 2,1% για ο energy

Η έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουνίου που θα δημοσιευθεί αύριο Τετάρτη 12/7

Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη, αφού οι κύριοι δείκτες σημείωσαν πτώση τριών ημερών, καθώς οι traders περίμεναν τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό που αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα.
Ο S&P κράτησε την στήριξη του 4.396 και έκλεισε κάτω από την αντίσταση του 4.440 αναμένοντας τον πληθωρισμό.


Ο Dow Jones ενισχύθηκε 316 μονάδες, ή 0,93% στις 34.260 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,67% στις 4.439 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 2,19% στις 637,77 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,55% στις 13.760 μονάδες.

Η Salesforce σημείωσε άνοδο 3% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα αυξήσει τις τιμές σε γενικές γραμμές τον Αύγουστο.
Η Activision Blizzard σημειώσε άλμα 10% αφού ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε το αίτημα της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου για προκαταρκτική διαταγή για να σταματήσει την εξαγορά της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών από τη Microsoft. Η απόφαση σήμαινε ότι οι δύο εταιρείες ήταν πιο κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας τους.

Η έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουνίου που θα δημοσιευθεί την Τετάρτη, καθώς και ο δείκτης τιμών παραγωγού Ιουνίου που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Πέμπτη, θα ρίξουν φως στο εάν η πτώση του πληθωρισμού συνεχίστηκε και θα δημιουργήσει το φόντο για τη μελλοντική κατεύθυνση των επιτοκίων. Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι ο δείκτης αυξήθηκε κατά 3,1% τον περασμένο μήνα σε ετήσια βάση.

Οι επενδυτές έχουν προβλέψει μια ακόμη αύξηση κατά τέταρτο της μονάδας στη συνεδρίαση της Federal Reserve στις 25-26 Ιουλίου. Ωστόσο, είναι αναποφάσιστοι για το τι θα κάνει η κεντρική τράπεζα στη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο, αφού τα στοιχεία για τις συνεχιζόμενες εύρωστες θέσεις εργασίας την περασμένη εβδομάδα προκάλεσαν ανησυχία ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα επιστρέψουν στην αύξηση των επιτοκίων μετά την παύση του Ιουνίου.

Η σεζόν αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου ξεκινά αργότερα αυτή την εβδομάδα με τα «συστημικά σημαντικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα» όπως η JPMorgan Chase, Wells Fargo και Citigroup, καθώς και BlackRock, PepsiCo και Delta Air.

Οι επενδυτές έρχονται από μια θετική συνεδρίαση για τους κύριους δείκτες. Τη Δευτέρα, ο Dow Jones Industrial Average κέρδισε 209,52 μονάδες ή 0,62%, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,24%. Ο Nasdaq Composite παρουσίασε άνοδο μόλις 0,18%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης