Αρ. Χαντάβας: Η πράσινη ενέργεια μπορεί να γίνει η ατμομηχανή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας

Αρ. Χαντάβας: Η πράσινη ενέργεια μπορεί να γίνει η ατμομηχανή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας
Η ενεργειακή μετάβαση πρέπει να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη
Ο Επικεφαλής Ευρώπης της Enel Green Power και Πρόεδρος της Solar Power Europe, Αριστοτέλης Χαντάβας ήταν προσκεκλημένος στο «Fin Forum 2023».

Στην τοποθέτησή του, τόνισε ότι η ενεργειακή μετάβαση πρέπει να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, εστιάζοντας στο γεγονός ότι η πράσινη ενέργεια εκτός από φιλική προς το περιβάλλον και οικονομική, παράλληλα εξασφαλίζει την ενεργειακή αυτονομία, δεδομένου ότι οι ΑΠΕ δεν εισάγονται αλλά αποτελούν «κεφάλαιο» της εκάστοτε χώρας.

Όσον αφορά στη θετική οικονομική επίδραση της πράσινης ενεργειακής μετάβασης, ο κ. Χαντάβας ανέφερε ότι τους τελευταίους 18 μήνες η ενέργεια που προήλθε από τα αιολικά πάρκα συνεισέφερε άμεσα και έμμεσα περίπου 4 δις. ευρώ στην ελληνική οικονομία. Ο επικεφαλής της Enel Green Power προσέθεσε ότι εφόσον η Ελλάδα συνεχίσει να επενδύει και να διευρύνει τη διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό της μείγμα, κρίσιμοι τομείς της οικονομίας, όπως η βιομηχανία, θα έχουν πρόσβαση σε φθηνότερη ενέργεια και θα γίνουν πιο ανταγωνιστικοί δημιουργώντας, τελικά, καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης για τη χώρα. Το ίδιο συμβαίνει και για τον τουρισμό, τον πρωτογενή και το δευτερογενή τομέα. Όπως τόνισε, χαρακτηριστικά, «η πράσινη ενέργεια μπορεί να γίνει η ατμομηχανή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

 Κλείνοντας, ανέφερε ότι η χώρα μας μετατρέπεται σ’ ένα σημαντικό επενδυτικό προορισμό για έργα ΑΠΕ, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες εργασιακής ανάπτυξης και απορρόφησης ανθρώπινου δυναμικού, ενώ παράλληλα εστίασε στην εταιρική κουλτούρα που αποτελεί το πιο σημαντικό κριτήριο επιλογής εργοδότη για τις νέες και νέους που εισέρχονται στην αγορά εργασίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης