O ΟΗΕ ζητά περισσότερες επενδύσεις ΑΠΕ στις αναπτυσσόμενες χώρες

O ΟΗΕ ζητά περισσότερες επενδύσεις ΑΠΕ στις αναπτυσσόμενες χώρες
Οι διεθνείς επενδύσεις στις ΑΠΕ έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί από τη Συμφωνία του Παρισιού το 2015, αλλά η αύξηση επικεντρώθηκε στις ανεπτυγμένες χώρες, ανέφερε σε έκθεσή της UNCTAD, σύμφωνα με το Reuters
Το εμπορικό σκέλος των Ηνωμένων Εθνών ζήτησε την Τετάρτη 5/7 την υποστήριξη των αναπτυσσόμενων χωρών για την προσέλκυση επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) για να διασφαλιστεί η μετάβασή τους σε καθαρότερες πηγές ενέργειας.

Οι διεθνείς επενδύσεις στις ΑΠΕ έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί από τη Συμφωνία του Παρισιού το 2015, αλλά η αύξηση επικεντρώθηκε στις ανεπτυγμένες χώρες, ανέφερε σε έκθεσή της η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD).

«Μια σημαντική αύξηση των επενδύσεων σε βιώσιμα ενεργειακά συστήματα στις αναπτυσσόμενες χώρες είναι ζωτικής σημασίας για να επιτύχει ο κόσμος τους κλιματικούς στόχους έως το 2030», δήλωσε η Γενική Γραμματέας της UNCTAD, Rebecca Greenspan.

Η έκθεση εκτιμά ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες χρειάζονται επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας περίπου 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.
Πέρυσι, προσέλκυσαν άμεσες ξένες επενδύσεις σε καθαρή ενέργεια αξίας 544 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι αναπτυσσόμενες οικονομίες περιλαμβάνουν γενικά την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, την Ασία με εξαίρεση το Ισραήλ, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, καθώς και την Ωκεανία χωρίς την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης