Επικαιρότητα

Η οικονομία στο επίκεντρο της κυβέρνησης στη νέα θητεία

Η οικονομία στο επίκεντρο της κυβέρνησης στη νέα θητεία
To πρώτο δείγμα γραφής θα δοθεί με τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης, με κορωνίδα το οικονομικό για τα μέτρα του 2024

Με ένα δυνατό “σπρίντ” εκκίνησε την δεύτερη κυβερνητική θητεία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπέμποντας, πριν καν κλείσει δεκαήμερο από την εκλογική νικη της ΝΔ, μηνύματα αυτοπεποίθησης και σταθερότητας εντός και εκτός Ελλάδας.

Ένα τέτοιο μήνυμα ήταν και αυτό που εξέπεμψε στις διεθνείς αγορές ο πρωθυπουργός, κατά τη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, δεσμευόμενος η Ελλάδα να αποπληρώσει τα δάνεια διάσωσης δύο ετών νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

“Θα είμαστε σε θέση πριν από το τέλος του έτους να αποπληρώσουμε πραγματικά νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι “Είναι μια δέσμευση προς τους επενδυτές”.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη, ότι στοχεύει να ανακτήσει φέτος την επενδυτική πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, 13 χρόνια μετά την απώλειά της στην αρχή μιας μακράς, επώδυνης οικονομικής κρίσης ενώ υποσχέθηκε, επίσης, να επιταχύνει τις προσπάθειές του για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και τη μείωση του βάρους του χρέους. “Θέλω να συνεχίσω να καθιστώ την Ελλάδα έναν πολύ ελκυστικό προορισμό για ξένες επενδύσεις”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι “Δεν επικεντρωνόμαστε μόνο στην ανάπτυξη, αλλά θέλουμε επίσης να διασφαλίσουμε ότι ο λόγος του χρέους μας προς το ΑΕΠ θα συνεχίσει να μειώνεται με πολύ γρήγορο ρυθμό”.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης