Ιαπωνία: Ξεκίνησε η εμπορική λειτουργία πρωτοποριακού γεωθερμικού σταθμού ενέργειας

Ιαπωνία: Ξεκίνησε η εμπορική λειτουργία πρωτοποριακού γεωθερμικού σταθμού ενέργειας
Η Idemitsu χρησιμοποιεί ατμό χαμηλής θερμοκρασίας και ζεστό νερό που δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή γεωθερμική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
H Idemitsu Kosan Co. ξεκίνησε την εμπορική λειτουργία της μονάδας παραγωγής γεωθερμικής ενέργειας 5 MW Takigami στη νότια Ιαπωνία.
Η Ιαπωνία έχει περίπου το 10% των γεωθερμικών πόρων στον κόσμο, και έχει το τρίτο υψηλότερο δυναμικό γεωθερμικής ενέργειας παγκοσμίως, σύμφωνα με την εταιρεία.
Η Idemitsu ανακοίνωσε  ότι, από την έναρξη της λειτουργίας του Σταθμού Τakigami Power Station of Kyushu Electric Power Co. το 1996, η Takigami Office of Idemitsu Oita Geothermal Co προμηθεύει με ατμό που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενέργειας.
Η εταιρεία ξεκίνησε την κατασκευή της μονάδα παραγωγής ενέργειας, το προηγούμενο έτος προκειμένου να χρησιμοποιήσει ζεστό νερό για χρήση.
Το εργοστάσιο χρησιμοποιεί δύο υγρά - ζεστό νερό και μεσαίο το οποίο έχει χαμηλό σημείο βρασμού - για την παραγωγή ενέργειας.
Η Idemitsu δήλωσε ότι η μέθοδος αυτή καθιστά δυνατή την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με τη χρήση ατμού χαμηλής θερμοκρασίας και ζεστό νερό που δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή γεωθερμική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης