Επικαιρότητα

Στο ΥΠΟΙΚ ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Σημαντικές ελαφρύνσεις στους πολίτες, ψηφίζεται νομοσχέδιο αρχές Αυγούστου

Στο ΥΠΟΙΚ ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Σημαντικές ελαφρύνσεις στους πολίτες, ψηφίζεται νομοσχέδιο αρχές Αυγούστου
Πριν από τις θερινές διακοπές της Βουλής θα έχει ψηφιστεί το πρώτο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ  δήλωσε ο πρωθυπουργός

Την πρώτη του επίσκεψη σε υπουργείο έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο ΥΠΟΙΚ, όπου τον υποδέχθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού συνεχάρη τους επικεφαλής του ΥΠΟΙΚ, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ελληνική οικονομία.

«Είμαστε αισιόδοξοι για τη σταδιακή μετατροπή του μοντέλου της ελληνικής οικονομίας σε ένα μοντέλο πιο παραγωγικό, εξωστρεφές και καινοτόμο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η οικονομική ανάπτυξη θα έχει αντίκτυπο στη βελτίωση των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων, πρωτίστως των χαμηλόμισθων»
«Πριν από τις θερινές διακοπές της Βουλής θα έχει ψηφιστεί το πρώτο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ που θα αποτυπώνονται οι βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις, τις οποίες είχαμε παρουσιάσει πριν τις εκλογές και αφορούν το επόμενο έτος, 2024. Πολλές από αυτές θα έχουν σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των πολιτών. Το νομοσχέδιο αυτό θα έχει ψηφιστεί, όπως είπα, πριν από τις αρχές Αυγούστου», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
Χατζηδάκης: Λέμε λίγα και τα κάνουμε όλα

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε: «Ξεκινήσαμε στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τη δουλειά! Και είμαστε αισιόδοξοι. Αισιόδοξοι διότι, πρώτον, πατάμε στα γερά θεμέλια που μπήκαν την περασμένη τετραετία. Δεύτερον, διότι έχουμε ένα πολύ θετικό εκλογικό αποτέλεσμα για τη χώρα και για την οικονομία της Ελλάδας. Ένα αποτέλεσμα το οποίο στέλνει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης, ελπίδας και προοπτικής για την ελληνική οικονομία».

«Και ταυτοχρόνως συζητήσαμε με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το πλαίσιο του πρώτου νομοσχεδίου που θα καταθέσει το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στη Βουλή και το οποίο θα αφορά στην εκπλήρωση των βασικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας πριν τις εκλογές. Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε μια απάντηση σε όσους αμφισβητούσαν την αξιοπιστία των υποσχέσεών μας και μένουμε και πάλι πιστοί στο δρόμο που είχαμε ανοίξει. Λέμε λίγα και τα κάνουμε όλα!», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο πρωθυπουργός έφτασε λίγο μετά τις 17:00 στο υπουργείο Οικονομικών, εγκαινιάζοντας τον κύκλο επισκέψεων στα υπουργεία, εκκινώντας από το πρώτο τη τάξει, όπως ορίστηκε από το σχετικό ΦΕΚ.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ΥΠΟΙΚ σηματοδοτεί τις προτεραιότητες που έχει θέσει ως προς την οικονομική πολιτική: Ο εθνικός στόχος επίτευξης της επενδυτικής βαθμίδας, η περαιτέρω προσέλκυση επενδύσεων και η ενίσχυση της ανάπτυξης που θα επιφέρει και αύξηση μισθών (κατώτατου και μέσου) σε βάθος τετραετίας.

Οι 4 κατευθύνσεις της κυβέρνησης

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε στο υπουργικό συμβούλιο τις τέσσερις κατευθύνσεις της κυβερνητικής πολιτικής, οι οποίες είναι:

καλύτεροι μισθοί
καλύτερη δημόσια υγεία
καλύτερο κράτος
καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «εκ των πραγμάτων βρίσκεται στην καρδιά του σχεδιασμού μας για τη δεύτερη τετραετία», για να προσθέσει:
«Χωρίς μια οικονομία η οποία να αναπτύσσεται γρήγορα, δεν υπάρχει ευημερούσα κοινωνία, και η ανάπτυξη είναι αυτή που καταπολεμά τη μεγαλύτερη κοινωνική αδικία, που δεν είναι άλλη από την ανεργία. Έχουμε αποδείξει, εξάλλου, ότι γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο η συλλογική προκοπή μεταφράζεται και σε ατομική προκοπή».

Ο Κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «το κοινωνικό κράτος πρέπει να είναι ένα κράτος το οποίο στηρίζεται σε γερά οικονομικά θεμέλια. Και έχουμε αποδείξει ότι αυτή την πολιτική μόνον εμείς μπορούμε να την υπηρετήσουμε».

Τον υπουργό υποδέχθηκε στην είσοδο ο νέος «τσάρος» της οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Η δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών

Με μεγάλη χαρά ξεκίνησα τον κύκλο των επισκέψεων στα Υπουργεία σήμερα, στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, σε μία πολύ παραγωγική συζήτηση με το νέο οικονομικό επιτελείο.

Να ευχηθώ και πάλι στον Υπουργό, στον Αναπληρωτή Υπουργό, στους δύο Υφυπουργούς καλή δύναμη στη δύσκολη αποστολή την οποία έχουν αναλάβει.

Αλλά, όπως είπε και ο κ. Υπουργός, είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας, για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τους οποίους θέλουμε να πετύχουμε, που αποτελούν κεντρικό στόχο της οικονομικής μας πολιτικής έτσι ώστε να κάνουμε πράξη την ουσιαστική σύγκλιση με την Ευρώπη.

Είμαστε αισιόδοξοι για τη σταδιακή μετατροπή του οικονομικού μοντέλου τής ελληνικής οικονομίας σε ένα μοντέλο το οποίο θα είναι πιο παραγωγικό, πιο εξωστρεφές, πιο καινοτόμο. Και είμαστε, βέβαια, απολύτως πεπεισμένοι ότι αυτή η οικονομική ανάπτυξη θα έχει τελικά αντίκτυπο, ουσιαστικό αντίκτυπο στη βελτίωση των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων, πρωτίστως των χαμηλόμισθων συμπολιτών μας.
Όπως είπε και ο κ. Υπουργός, πριν από τις θερινές διακοπές της Βουλής θα έχει ψηφιστεί το πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στο οποίο θα αποτυπώνονται πια νομοθετικά οι κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις τις οποίες είχε παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία πριν από τις εκλογές, που αφορούν το επόμενο έτος, το 2024.

Πολλές από αυτές θα έχουν σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των πολιτών και το νομοσχέδιο αυτό θα έχει ψηφιστεί, όπως είπα, πριν από τις αρχές Αυγούστου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες παραπέμπω στις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης και στη δική μου τοποθέτηση, η οποία θα θέσει το συνολικό πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής για την επόμενη τετραετία.

Πηγή:iefimerida.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης