Φινλανδία: Θέλει την πρωτιά στο πράσινο υδρογόνο - Οι στόχοι μέχρι το 2035

Φινλανδία: Θέλει την πρωτιά στο πράσινο υδρογόνο - Οι στόχοι μέχρι το 2035
Μια οικονομία υδρογόνου έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει έως και 115.000 νέες θέσεις εργασίας έως το 2035

H κυβέρνηση της Φινλανδίας έχει χαράξει μια νέα στρατηγική για να πάρει τα σκήπτρα στην καθαρή ενέργεια και βασισμένη πάντα στην οικονομία υδρογόνου. Όπως αναμεταδίδει το renewsbiz, η ηλεκτρική ενέργεια του δικτύου της Φινλανδίας είναι καθαρή και ανταγωνιστική. Μέχρι το 2030, η χώρα θα μπορούσε να παράγει πάνω από το 14% του υδρογόνου χωρίς εκπομπές στην ΕΕ, αναφέρει η έκθεση.

Τα θετικά σημεία του υδρογόνου

Μια οικονομία υδρογόνου θα συμβάλει στην ευημερία της Φινλανδίας μειώνοντας την εξάρτηση από εισαγωγές σε διάφορους βιομηχανικούς τομείς, ενισχύοντας έτσι την αυτάρκεια και την ενεργειακή ασφάλεια.

Επιπλέον, μια οικονομία υδρογόνου έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει έως και 115.000 νέες θέσεις εργασίας έως το 2035.

Η επίτευξη των στόχων απαιτεί απρόσκοπτη και ευέλικτη συνεργασία μεταξύ των βιομηχανιών, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Καθορίζει επίσης πρακτικά μέτρα για την επίτευξη των στόχων.


Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλίματος Kai Mykkänen δηλώνει ότι η νεοσυσταθείσα κυβέρνηση σκοπεύει επίσης να προωθήσει την οικονομία του υδρογόνου στην πράξη επισπεύδοντας και εξορθολογίζοντας τις διαδικασίες αδειοδότησης. Στοχεύει επίσης στην ταχεία και ολοκληρωμένη υιοθέτηση της δέσμευσης και χρήσης άνθρακα έως τα μέσα της δεκαετίας του 2030.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης