Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Το deal της Cheniere για μακροπρόθεσμη συμφωνία προμήθειας LNG με ασιατική εταιρεία

Το deal της Cheniere για μακροπρόθεσμη συμφωνία προμήθειας LNG με ασιατική εταιρεία
H ENN συμφώνησε να αγοράζει περίπου 1,8 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως από την Cheniere

Η Cheniere Energy έχει συνάψει μακροπρόθεσμη συμφωνία πώλησης και αγοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου («SPA») με την ENN LNG (Σιγκαπούρη), σύμφωνα με το Reuters.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας SPA, η ENN συμφώνησε να αγοράζει περίπου 1,8 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως από την Cheniere. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν στα μέσα του 2026, φτάνοντας τα 0,9 mtpa το 2027.

Το SPL Expansion Project αναπτύσσεται για να περιλαμβάνει έως και τρία τρένα υγροποίησης φυσικού αερίου με αναμενόμενη συνολική παραγωγική ικανότητα περίπου 20 MTPA LNG.

Η συμβολή του SPA

Σημειώνεται ότι το εν λόγω SPA υποστηρίζει περαιτέρω τη διαρθρωτική στροφή της Κίνας προς το φυσικό αέριο, τροφοδοτώντας την οικονομία της ενώ παράλληλα επιτρέπει βελτιωμένες περιβαλλοντικές επιδόσεις με ευέλικτο, αξιόπιστο και καθαρότερο LNG.

Ο Wang, Yusuo, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ENN Natural Gas δήλωσε ότι η Κίνα επιταχύνει τον ενεργειακό μετασχηματισμό της. Η σταθερή ικανότητα παραγωγής και προμήθειας LNG της Cheniere είναι εξαιρετικά συμβατή με την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά φυσικού αερίου της Κίνας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης