Επικαιρότητα

Κ. Μητσοτάκης στο Σύνταγμα: Θα συνεχιστεί η μείωση φόρων και εισφορών - Πράσινη Μετάβαση - Ισχυρή Ελλάδα

Κ. Μητσοτάκης στο Σύνταγμα: Θα συνεχιστεί η μείωση φόρων και εισφορών - Πράσινη Μετάβαση - Ισχυρή Ελλάδα
Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία προεκλογική του ομιλία στο Σύνταγμα

Μήνυμα κόντρα στον εφησυχασμό έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Σύνταγμα, καλώντας τους πολίτες να βρεθούν στις κάλπες την Κυριακή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε τη μέγιστη κινητοποίηση των ψηφοφόρων, ενώ
έκρουσε καμπανάκι σχετικά με τις παγίδες, όπως τις χαρακτήρισε, που θα προκύψουν την επόμενη ημέρα αν υπάρχουν περισσότερα κόμματα στη Βουλή.

«Έχω μιλήσει πολλές φορές για την αμείλικτη αριθμητική της κάλπης. Προσέξτε μία μικρή και επιπόλαιη δική μας αδράνεια, περισσότερα κόμματα στη Βουλή, μπορούν να φέρουν πολλές παγίδες στην επιφάνεια. Σκεφτείτε μόνο το εξής: Μερικές ψήφοι λιγότερες σε κάθε εκλογικό τμήμα της επικράτειας αρκούν για να θέσουν σε κίνδυνο την ανάδειξη μιας ισχυρής κυβέρνησης. Αυτό όλοι μαζί θα το αποτρέψουμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η φωνή της Αθήνας ακουγεται σήμερα βροντερή σε κάθε γωνία της πατρίδας μας. Μένει να αντηχήσει και στις κάλπες της Κυριακής με τη ΝΔ τη μεγάλη νικήτρια. Μόνο τότε θα κόψουμε το νήμα αυτού του διμήνου προεκλογικού μαραθωνίου με ένα αποτέλεσμα που θα δίνει ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες του αναφορές στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Σύνταγμα.

Ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα του ιδρυτή της ΝΔ και του Κωνσταντίνου Μητσοτακη. «Η αποψινή συμμετοχή σας είναι ενός κύκλου που κλείνει. Η πλατεία δεν χωρίζεται σε πάνω και κάτω. Είναι μια, ελεύθερη και δημοκρατική», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι «είμαστε στην τελική ευθεία με σύμμαχο τον ενθουσιασμό και εχθρό τον εφησυχασμό».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η πολιτική υπευθυνότητα θα οδηγήσει στην εθνική σταθερότητα. «Με την ώριμη επιλογή καθε Ελληνίδας και καθε Έλληνα που επιδιώξει τη σιγουριά και την προκοπή για τον ίδιο και τα παιδιά του. Ο πήχης των προσδοκιών είναι ψηλά. Σας ζητώ όλοι μαζί να βάλουμε ένα στοίχημα και να τον ξεπεράσουμε, να πετύχουμε στο Λεκανοπέδιο ακόμα καλύτερα ποσοστά», συνέχισε, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στη δυτική Αττική που έγινε για πρώτη φορά γαλάζια. «Όλη η Ελλάδα είναι μπλε και θα παραμείνει μπλε μετά την κάλπη της Κυριακής», υπογράμμισε και είπε πως «αυτή η παράταξη εκπροσωπεί όλα τα στρώματα και όλες τις ηλικίες».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες δράσεις της πολιτικής που εφάρμοσε προς όφελος των νέων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών. «Δεν είναι τυχαίο ότι όλη η χώρα ντύνεται στα γαλάζια. Φανερώνοντας έτσι το βαθιά λαϊκό χαρακτήρα του κόμματος μας. Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στο μαύρο, στο διχασμό και επιβράβευσαν μια κυβέρνηση συνεπή στα λόγια και τις πραξεις και ειλικρινή απέναντι στις αστοχίες της. Στις 21 Μαΐου και νικήσαμε μαζί, στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για να κυβερνήσουμε μαζί ενωμένοι. Όλες οι κατακτήσεις που πετύχαμε πρέπει να εδραιωθούν και να συνεχιστούν», συμπλήρωσε.




Σημεία της ομιλίας του Κυριάκου Μηστοτάκη

Η φωνή της Αθήνας ακούγεται σήμερα βροντερή σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Μένει πλέον να αντηχήσει και στις κάλπες της Κυριακής με τη ΝΔ μεγάλη νικήτρια.
Μόνο τότε, θα κόψουμε το νήμα αυτού του δίμηνου προεκλογικού μαραθωνίου που θα δίνει στη χώρα μία σταθερή κυβέρνηση την κυβέρνηση της ΝΔ.
Ένα αποτέλεσμα που θα δίνει στην παράταξή μας να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις, το σχέδιό της για μια αυτοδύναμη Ελλάδα.
Είμαστε και πάλι στο Σύνταγμα στον χώρο που φιλοξένησε την πρώτη συγκέντρωση της παράταξής μας τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αλλά και στον τόπο όπου νεαρός ακόμα θυμάμαι να μιλάει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Ήθελα να κλείσουμε προεκλογική περίοδο στο Σύνταγμα. Η πλατεία πια δεν χωρίζεται σε πάνω και κάτω, είναι μία, ελεύθερη και δημοκρατική.
Νιώθω συγκινημένος που βλέπω ανάμεσά σας φίλους, παλιούς αγωνιστές της παράταξης με τους οποίους δώσαμε τόσες πολλές μάχες,
Η προεκλογική περίοδος μπορεί να είχε κόπο αλλά κάναμε και πάλι τις δυσκολίες ευκαιρίες. Εσείς η ψυχή του κόμματος απλώσατε τις θέσεις μας στην κοινωνία. Ευχαριστώ σε όλα μας τα στελέχη, που έκαναν πράξη το αίτημά μου μετά τη νίκη της 21ης Μαίου, να τρέξουν για το κόμμα. Αποδείξατε ότι η ΝΔ είναι το καλύτερα οργανωμένο κόμμα στην πατρίδα και το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη.
Είμαστε στην τελική ευθεία, είμαστε ταυτόχρονα στην τελική προσπάθεια ως μεθαύριο στις 7 το απόγευμα έχουμε σύμμαχο τον ενθουσιασμό μας.
Έχουμε σύμμαχο τον ενθουσιασμό αλλά έχουμε και έναν εχθρό τον εφησυχασμό. Πρώτα πάμε στις κάλπες και μετά συνεχίζουμε την ημέρα μας ώστε καμία ψήφος να μην χαθεί.
Έχω μιλήσει πολλές φορές για την αμείλικτη αριθμητική της κάλπης. Προσέξτε μία μικρή και επιπόλαιη δική μας αδράνεια, περισσότερα κόμματα στη Βουλή, μπορούν να φέρουν πολλές παγίδες στην επιφάνεια. Σκεφτείτε μόνο το εξής: Μερικές ψήφοι λιγότερες σε κάθε εκλογικό τμήμα της επικράτειας αρκούν για να θέσουν σε κίνδυνο την ανάδειξη μιας ισχυρής κυβέρνησης. Αυτό όλοι μαζί θα το αποτρέψουμε.
Όπως τον Μάιο, με όπλο την απλή λογική, ακυρώσαμε την απλή αναλογική, έτσι και τώρα η πολιτική υπευθυνότητα πρέπει να οδηγήσει και θα οδηγήσει στην εθνική σταθερότητα.
Ξέρουμε ότι ο πήχης των προσδοκιών είναι ψηλά. Πόσοι θα στοιχημάτιζαν άραγε πριν τις προηγούμενες εκλογές ότι η ΝΔ θα αύξανε τα ποσοστά της και θα ξεπερνούσε τοπ 40%. Το πετύχαμε χάρη σε εσάς.

Ξέρετε πόσες κρίσεις περάσαμε μαζί: από τις μεταναστευτικές εισβολές στον Έβρο και τη σχεδόν τρίχρονη πανδημία μέχρι την ενεργειακή ακρίβεια και τις διαρκείς εθνικές προκλήσεις.
Γνωρίζετε τη γενναία στήριξη της κυβέρνησής μας για να μείνει όρθια η οικονομία και η κοινωνία, κάνοντας παράλληλα πράξη και όλα όσα είχαμε δεσμευτεί. Ελαφρύνοντας τους πολίτες σε ετήσια βάση από 7 δισ. φόρους, αυξάνοντας συντάξεις, αυξάνοντας διαθέσιμο εισόδημα και θωρακίζοντας όσο ποτέ την εθνική μας άμυνα.

Όλα αυτά δεν θα είχαν επιτευχθεί χωρίς αυτό τον άρρηκτο δεσμό εμπιστοσύνης, που οικοδομήσαμε, τη συνέπεια ανάμεσα στα λόγια και τις πράξεις. Αυτή μετατράπηκε σε εμπιστοσύνη ανάμεσα στους πολίτες και την Πολιτεία.
Είναι μία εμπιστοσύνη που περιβάλλει το πρόγραμμα τις δεύτερης θητείας μας και τους τέσσερις μεγάλους στόχους
1ος στόχος αδιαπραγμάτευτος: Οι καλύτεροι μισθοί για κάθε Έλληνας. Δεσμεύομαι ότι θα αυξήσουμε τους μισθούς και θα πετύχουμε τον στόχο αυτό. Ο μέσος μισθός θα φτάσει τα 1.500 ευρώ και ο βασικός τα 950 ευρώ. Είναι κάτι που θα προκύψει από την εθνική ανάπτυξη, από τις επενδύσεις, από την ανεργία που μειώνεται. Αρχές του 2024 θα έχουμε το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο το οποίο θα ενισχύσει κυρίως τα οικογενειακά επιδόματα.

Πηγή:www.iefimerida.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης