Ενέργεια

Woodside: Επενδυτική απόφαση για έργο πετρελαίου βαθέων υδάτων 7,2 δισ. δολ.

Woodside: Επενδυτική απόφαση για έργο πετρελαίου βαθέων υδάτων 7,2 δισ. δολ.

Κατά την ανακοίνωση του FID για το έργο Trion στο Μεξικό, η Woodside αποκάλυψε την Τρίτη, ότι το πρώτο πετρέλαιο θα έρθει στο φως το 2028

 

Ο ενεργειακός γίγαντας της Αυστραλίας Woodside έχει λάβει την τελική επενδυτική απόφαση για την ανάπτυξη ενός έργου πετρελαίου βαθέων υδάτων στη λεκάνη Perdido στον Κόλπο του Μεξικού που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα νότια στα θαλάσσια σύνορα του Μεξικού-ΗΠΑ.

Τον Δεκέμβριο του 2022, η Westwood επεσήμανε ότι μία από τις μονάδες FPS που έπρεπε να παρακολουθήσει το 2023 ήταν το Trion FPSS της Woodside στο Μεξικό. Επικαλούμενη την ανάγκη βελτιστοποίησης του σχεδίου ανάπτυξης και εκτέλεσης, του κόστους και του χρονοδιαγράμματος ανάπτυξης, η αυστραλιανή εταιρεία καθυστέρησε το FID, το οποίο αναμενόταν το 2022. Η εταιρεία έλαβε επίσης επιβεβαίωση από την Εθνική Επιτροπή Υδρογονανθράκων (CNH) τον ίδιο μήνα ότι ολοκληρώθηκε η υποχρέωση του προγράμματος εργασίας που σχετίζεται με την άδεια Trion.

Κατά την ανακοίνωση του FID για το έργο Trion στο Μεξικό, η Woodside αποκάλυψε την Τρίτη, ότι το πρώτο πετρέλαιο θα έρθει στο φως το 2028. Αυτή η ανάπτυξη υπόκειται σε έγκριση κοινής επιχείρησης και ρυθμιστική έγκριση του σχεδίου ανάπτυξης πεδίου (FDP), το οποίο αναμένεται το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Η Woodside είναι ο χειριστής αυτού του έργου με ποσοστό συμμετοχής 60%, ενώ η PEMEX Exploración y Producción (PEMEX) κατέχει το υπόλοιπο 40%.

Σύμφωνα με τον Αυστραλό παίκτη, η προβλεπόμενη συνολική κεφαλαιουχική δαπάνη είναι 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια – εκ των οποίων τα 4,8 δισ. δολάρια είναι το μερίδιο της εταιρείας συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς κεφαλαίου της PEMEX περίπου 460 εκατομμυρίων δολαρίων – και η επένδυση αναμένεται να αποδώσει μεγαλύτερο εσωτερικό ποσοστό απόδοσης (IRR) από 16% με περίοδο απόσβεσης μικρότερη των τεσσάρων ετών, ενώ η πρόβλεψη IRR εξαιρουμένης της μεταφοράς κεφαλαίου είναι μεγαλύτερη από 19 τοις εκατό.

Το έργο Trion θα στοχεύσει στην ανάπτυξη 479 mmboe βέλτιστων εκτιμήσεων (2C) ενδεχόμενου πόρου (100%) πετρελαίου και φυσικού αερίου, εκ των οποίων τα 287 mmboe 2C είναι το καθαρό οικονομικό συμφέρον της Woodside. Αυτός ο πόρος θα αναπτυχθεί μέσω μιας πλωτής μονάδας παραγωγής (FPU) με δυναμικότητα παραγωγής πετρελαίου 100.000 βαρελιών την ημέρα. Το FPU θα συνδεθεί με ένα πλωτό σκάφος αποθήκευσης και εκφόρτωσης (FSO) χωρητικότητας 950.000 βαρελιών πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης