Οι ΗΠΑ αυστηροποιούν τους κανόνες για τα βιοκαύσιμα, εξαιρούν την αιθανόλη και... λοξοκοιτούν

Οι ΗΠΑ αυστηροποιούν τους κανόνες για τα βιοκαύσιμα, εξαιρούν την αιθανόλη και... λοξοκοιτούν
Η περικοπή της αιθανόλης προκάλεσε έκπληξη στη βιομηχανία βιοκαυσίμων, σύμφωνα με το Reuters
Η κυβέρνηση Biden σχεδιάζει να αυξήσει την ποσότητα βιοκαυσίμων που πρέπει να αναμιγνύουν τα διυλιστήρια πετρελαίου στο μείγμα καυσίμων της χώρας τα επόμενα 3 χρόνια, αλλά το σχέδιο δεν περιλαμβάνει αυστηρό πλαίσιο υποχρέωσης για την αιθανόλη από το καλαμπόκι σε σχέση με την αρχική πρόταση, είπαν δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα στο Reuters.

Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ προβλέπει όγκους ανάμειξης βιοκαυσίμων στα 20,94 δισεκ. γαλόνια το 2023, 21,54 δισεκ. γαλόνια το 2024 και 22,33 δισεκ. γαλόνια το 2025, ανέφεραν οι πηγές, έναντι των προβλέψεων 20,82 δισεκ. το 2023, 21,87 δισεκ. το 2024 και 22,68 δισεκ. το 2025 του Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, οι οριστικοί όγκοι περιλαμβάνουν μόλις 15 δισεκ. γαλόνια συμβατικών βιοκαυσίμων, όπως η αιθανόλη από καλαμπόκι και για τα τρία χρόνια, συν ένα συμπληρωματικό ποσό 250 εκατομμυρίων γαλονιών για το 2023, ανέφεραν οι πηγές.

Αυτό αντιπροσωπεύει μείωση από την αρχική πρόταση, η οποία περιελάμβανε 15 δισεκατομμύρια γαλόνια συμβατικών βιοκαυσίμων το 2023 και 15,25 δισεκατομμύρια το 2024 και το 2025.
Η περικοπή της αιθανόλης προκάλεσε έκπληξη στη βιομηχανία βιοκαυσίμων.

Νέα φάση του προγράμματος καυσίμων

«Εάν οι αναφορές είναι ακριβείς, η απόφαση της EPA να μειώσει τις φιλοδοξίες της για τα συμβατικά βιοκαύσιμα έρχεται σε αντίθεση με την κατεύθυνση που έχει ορίσει το Κογκρέσο και θα επιβραδύνει άσκοπα την πρόοδο προς τους κλιματικούς στόχους αυτής της κυβέρνησης», δήλωσε η Emily Skor, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εμπορικής ένωσης βιοκαυσίμων Growth Energy.

Ο τελικός νόμος σηματοδοτεί μια νέα φάση στο πρόγραμμα των Προτύπων Ανανεώσιμων Πηγών Καυσίμου των ΗΠΑ, το οποίο μετρά περισσότερο από μια δεκαετία και συχνά φέρνει αντιμέτωπες τις ισχυρές βιομηχανίες πετρελαίου και βιοκαυσίμων.

Σύμφωνα με το RFS, τα διυλιστήρια πετρελαίου πρέπει να συνδυάσουν δισεκατομμύρια γαλόνια βιοκαυσίμων στο μείγμα καυσίμων της χώρας ή να αγοράσουν εμπορεύσιμες πιστώσεις από αυτές που το κάνουν.

Οι παραγωγοί αιθανόλης και οι αγρότες καλαμποκιού βρίσκουν θετικές τις μειώσεις αιθανόλης επειδή βρίσκουν μια αγορά για τα προϊόντα τους, ενώ η βιομηχανία πετρελαίου θεωρεί τις απαιτήσεις πολύ ακριβές.

Η αλλαγή για τα EV

Ενώ το Κογκρέσο έθεσε συγκεκριμένους στόχους για το πρόγραμμα έως το 2022, ο νόμος επεκτείνει την εξουσία της EPA από το 2023 και μετά για να αλλάξει τον τρόπο διαχείρισης του RFS, ενώ αφαιρεί και ένα σχέδιο που θα έδινε σε αυτοκινητοβιομηχανίες EV, όπως η Tesla, πιστώσεις για τη φόρτιση οχημάτων που χρησιμοποιούν ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμο φυσικό αέριο ή μεθάνιο που συλλέγεται από πηγές όπως βοοειδή ή χωματερές.

Επειδή η EPA αφαίρεσε το σχέδιο EV, ο οργανισμός έπρεπε να αποκλείσει στον τελικό νόμο τους όγκους που είχαν προηγουμένως κατανεμηθεί στο σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των αναμενόμενων 600 εκατομμυρίων πιστώσεων που θα δημιουργηθούν από κατασκευαστές EV το 2024 και 1,2 δισεκατομμυρίων μέχρι το 2025.
01_10.PNG
02_2.PNG
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης