BSW: «Τραβάνε» τα φωτοβολταϊκά στη Γερμανία - Τι έδειξε η έρευνα της BSW

BSW: «Τραβάνε» τα φωτοβολταϊκά στη Γερμανία - Τι έδειξε η έρευνα της BSW
Η BSW αναμένει ότι η νέα εγκατεστημένη ισχύς ηλιακής ενέργειας φέτος θα είναι μεταξύ 9 και 11 GW

H ζήτηση στη Γερμανία για φωτοβολταϊκά συστήματα αναμένεται να αυξηθεί με διψήφιο ρυθμό φέτος με τις εγκαταστάσεις ηλιακών συστημάτων αποθήκευσης έως τα μέσα του έτους να ξεπερνούν το σύνολο του 2022, ανακοίνωσε σήμερα (13/6) η Ένωση Ηλιακής Ενέργειας, BSW.

Τα ηλιακά συστήματα ανθίζουν στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, καθώς οι καταναλωτές αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για τα ακριβά ορυκτά καύσιμα μετά τη μείωση της ρωσικής προσφοράς. Η BSW αναμένει ότι η νέα εγκατεστημένη ισχύς ηλιακής ενέργειας φέτος θα είναι μεταξύ 9 και 11 GW, από 7,4 GW το 2022, που σημαίνει αύξηση έως και 49%. Σημειώνεται ότι συνολική ισχύς 5,3 GW ηλιακών συστημάτων εγκαταστάθηκαν το 2021.

Άλμα 146%

Περίπου 159.000 οικιακά ηλιακά συστήματα τέθηκαν σε λειτουργία το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας άλμα 146% σε ετήσια βάση, δήλωσε η BSW, αντικατοπτρίζοντας το άλμα στις παραγγελίες που έγιναν πέρυσι στην κορύφωση της ενεργειακής κρίσης της Γερμανίας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Παράλληλα, η ζήτηση για φωτοβολταϊκά στις στέγες και η ηλιακή αποθήκευση υπερτριπλασιάστηκε μεταξύ 2019 και 2022 και ένας στους πέντε ιδιοκτήτες κατοικιών σχεδιάζει να εγκαταστήσει ένα σύστημα ηλιακής ενέργειας τους επόμενους 12 μήνες, δήλωσε η BSW, επικαλούμενη το μητρώο δεδομένων από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων και την έρευνα YouGov. που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαΐου.

«Τα ηλιακά συστήματα είναι φθηνά, ο αριθμός των ειδικευμένων εργαζομένων αυξάνεται, η κατάσταση παράδοσης βελτιώνεται και τα εμπόδια της αγοράς καταρρίπτονται όλο και περισσότερο», δήλωσε ο επικεφαλής της BSW, Carsten Koernig.

ετήσια παραγωγή ηλιακών πάρκων καλύπτει επί του παρόντος περισσότερο από το 10% των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, είπε η BSW, προσθέτοντας ότι η επέκταση της ηλιακής ενέργειας σε εμπορικά κτίρια ήταν ακόμα σε μέτρια επίπεδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης