Χρηματιστήριο & Αγορές

Νέο άλμα στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών βλέπει η Morgan Stanley

Νέο άλμα στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών βλέπει η Morgan Stanley
Η Morgan Stanley εκτιμά +40% περιθώριο ανόδου σε σχέση με το Base Case σενάριο, +69% σε σχέση με το Bull Case και -48% σε σχέση με το Bear Case, κατά μέσο όρο
Να συνεχιστούν οι ισχυρές αποδόσεις των ελληνικών τραπεζών βλέπει η Morgan Stanley, παρά την ήδη εντυπωσιακή υπεραπόδοσή τους, θέτοντας τον κλάδο ως τον πιο προτιμώμενο στην περιοχή Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΕΜΕΑ).
Σύμφωνα με την Morgan Stanley, οι ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης των δανείων και τα ακόμη χαμηλά beta καταθέσεων, καθώς και η ανθεκτική ποιότητα του ενεργητικού με τους μειωμένους δείκτες NPE, οδηγούν τις εκτιμήσεις της για τις ελληνικές τράπεζες για το οικονομικό έτος 23-24 κατά 10-13% κατά μέσο όρο.
Προβλέπει μέσο ROTE (απόδοση κεφαλαίου) 12,2% και 10,7% το 2023 και 2024 και υποθέτει χαμηλότερο COE (12,6%) για τις ελληνικές τράπεζες, δεδομένης της διαρθρωτικής βελτίωσης των μακροοικονομικών προοπτικών, της δυνατότητας για αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας και των εξυγιασμένων ισολογισμών.
Όλα αυτά μεταφράζονται σε χαμηλότερο ασφάλιστρο κινδύνου για τις μετοχές.
Αυτές που θα υπεραποδώσουν, σύμφωνα με την Morgan Stanley, θα είναι οι Πειραιώς και Eurobank.

Αυξάνονται οι τιμές στόχοι

Η Morgan Stanley προχώρησε και σε αύξηση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών.
Για την Πειραιώς η νέα τιμή στόχος είναι 4,04 ευρώ, από 2,61 ευρώ σήμερα και για την Eurobank η νέα τιμή στόχος είναι 2,10 ευρώ, από 1,55 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας και για τις δύο τη σύσταση για overweight, ήτοι για αποδόσεις μεγαλύτερες από αυτές της αγοράς.
Για την Alpha Bank η νέα τιμή στόχος είναι 1,98 ευρώ, από 1,44 ευρώ προηγουμένως, ενώ για την Εθνική να έχει νέα τιμή στόχο στα 7,05 ευρώ, από 5,25 ευρώ προηγουμένως, με την σύσταση να είναι equal weight.
Στιγμιότυπο_2023-06-12_9.16.07_πμ.png


Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης