Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η γαλλική Carbon ετοιμάζει μέγα - εργοστάσιο φ/β κυψελών και μονάδων 5GW

Η γαλλική Carbon ετοιμάζει μέγα - εργοστάσιο φ/β κυψελών και μονάδων 5GW
Η θέση σε λειτουργία του σχεδιάζεται για τα τέλη του 2025, με σταδιακή άνοδο της παραγωγής το 2026, σύμφωνα με το PV Europe
Η γαλλική βιομηχανική εταιρεία Carbon σχεδιάζει την κατασκευή εργοστασίου φωτοβολταϊκών κυψελών και μονάδων ισχύος 5 GW στη Νότια Γαλλία, όπως μεταφέρει το PV Europe.
Το ολοκληρωμένο έργο - γίγας της Carbon για φωτοβολταϊκά στοιχεία και μονάδες στο Fos-sur-Mer, στην περιοχή Provence-Alpes-Côte d'Azur, στοχεύει να συμβάλει στη φιλοδοξία της Γαλλίας για εκ νέου εκβιομηχάνιση.

Με προγραμματισμένη παραγωγική ικανότητα 5 GW, η Carbon θα συμβάλει στον στόχο που έχει θέσει το κράτος (10 GW παραγωγικής ικανότητας φωτοβολταϊκών στοιχείων και μονάδων στη Γαλλία έως το 2030) στο ευρωπαϊκό πλαίσιο του σχεδίου REPowerEU και του νόμου Net-Zero Industry (NZIA).

Το μέγα-εργοστάσιο για φωτοβολταϊκά προϊόντα θα κατασκευαστεί σε περίπου 60 εκτάρια βιομηχανικών εγκαταστάσεων στο Grand Port Maritime de Marseille (GPMM), στην καρδιά της βιομηχανικής λιμενικής ζώνης του Fos-sur-Mer, στην Provence-Alpes-Côte d' Περιοχή Azur, εντός της επικράτειας της Μητρόπολης Aix-Marseille-Provence.

Επένδυση 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ

Το ολοκληρωμένο εργοστάσιο φωτοβολταϊκών θα έχει ετήσια δυναμικότητα παραγωγής 5 GW φωτοβολταϊκών κυψελών και 3,5 GW φωτοβολταϊκών στοιχείων.
Η θέση σε λειτουργία του σχεδιάζεται για τα τέλη του 2025 με σταδιακή άνοδο το 2026.

Ο επενδυτικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ.
Πέρα από τη φάση κατασκευής, το έργο θα δημιουργήσει περισσότερες από 3.000 άμεσες και βιώσιμες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Ηλιακής Βιομηχανίας (ESIA), η Carbon θα επωφεληθεί από τον νόμο Net-Zero Industry Act (NZIA) και άλλα στρατηγικά βιομηχανικά έργα.
Στη Γαλλία, ο επικείμενος νόμος για την πράσινη βιομηχανία - το προσχέδιο του οποίου παρουσιάστηκε την Παρασκευή 9/6 στο Υπουργικό Συμβούλιο - θα προσφέρει επίσης ένα ευνοϊκότερο πλαίσιο.

"Η ανακοίνωση της Carbon έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, όπου Γαλλία και Ευρώπη πρέπει γρήγορα να επανατοποθετηθούν στην αλυσίδα αξίας των φωτοβολταϊκών για να αποφύγουν τη μετάβαση από τη μια εξάρτηση στην άλλη.
Αυτό είναι ένα συγκεκριμένο παράδειγμα της επιθυμίας μας για εκ νέου κατάκτηση", Agnès Pannier-Runacher, Γάλλος Υπουργός είπε η Energy Transition.

Νομοσχέδιο για την πράσινη εκβιομηχάνιση

"Η ανακοίνωση της Carbon είναι καλά νέα για τη γαλλική και ευρωπαϊκή βιομηχανία φωτοβολταϊκών που στοχεύουμε να αναζωογονήσουμε.
Το διακύβευμα είναι μεγάλο: έχουμε θέσει φιλόδοξους στόχους για την ανάπτυξη της ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας και τώρα πρέπει να επιταχύνουμε την οργάνωση και την εκβιομηχάνιση ενός τομέα που θα πρέπει να επανατοποθετηθεί γύρω από αποτελεσματικά οικοσυστήματα.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε τόσο για το νομοσχέδιο για την πράσινη επανεκβιομηχάνιση όσο και για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές αυτής της πολλά υποσχόμενης βιομηχανίας», υπογράμμισε ο Roland Lescure, Υπουργός Βιομηχανίας. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης