Τελευταία Νέα

Ιταλία (Montel): Χρειάζονται φθηνότερα έργα ΑΠΕ για επίτευξη των 85 GW ως το 2030

Ιταλία (Montel): Χρειάζονται φθηνότερα έργα ΑΠΕ για επίτευξη των 85 GW ως το 2030
«Προφανώς τα GW είναι σημαντικά, ωστόσο καθοριστικό είναι και το είδος της ισχύος που εγκαθίσταται», σύμφωνα με τον Agostino Re Rebaudengo, πρόεδρο του Elettricita Futura, στη Montel

Προτεραιότητα θα πρέπει να είναι για την Ιταλία η ανάπτυξη περισσότερων παραδοσιακών και λιγότερο ακριβών καθαρών τεχνολογιών, ώστε να φτάσει τον στόχο των 85 GW ΑΠΕ έως το 2030, τον οποίο θα ανακοινώσει τον Ιούνιο η κυβέρνηση, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Montel.

«Προφανώς τα GW είναι σημαντικά, ωστόσο καθοριστικό είναι και το είδος της ισχύος που εγκαθίσταται», σύμφωνα με τον Agostino Re Rebaudengo, πρόεδρο του Elettricita Futura, του μεγαλύτερου ενεργειακού λόμπι της χώρας, ο οποίος πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως το κόστος κατασκευής των αγροτικών φωτοβολταϊκών μπορεί να είναι έως και 30% υψηλότερο σε σχέση με παραδοσιακά συστήματα ΑΠΕ, ενώ οι υπεράκτιες ανεμογεννήτριες μπορεί να κοστίζουν το διπλάσιο από τις χερσαίες.

Παράλληλα, ο Re Rebaudengo δήλωσε "βέβαιος" ότι οι νέοι στόχοι της Ιταλίας για το 2030 θα επιτευχθούν, παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος της εγκατεστημένης πράσινης ισχύος πέρυσι, περίπου 2 GW, προήλθε από έργα μικρής κλίμακας.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ιταλία αύξησε το στόχο της για νέες ΑΠΕ έως το 2030, από 70 GW σε 80 GW, προκειμένου να μειώσει το μερίδιο της παραγωγής από ορυκτά καύσιμα στο ενεργειακό μείγμα της χώρας.

Ωστόσο, η κυβέρνηση αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω τους στόχους αυτούς στα 85 GW έως τα τέλη Ιουνίου, ώστε να αντικατοπτρίζει τους στόχους που περιλαμβάνονται στο σχέδιο REPowerEU της ΕΕ, δήλωσε ο πρόεδρος του λόμπι.
Από το σύνολο αυτό, τα 58 GW θα είναι ηλιακή ισχύς, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Elettricita Futura.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης