Ενέργεια

Φινλανδία: Διερευνά πιθανή χειραγώγηση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από τη Vattenfall

Φινλανδία: Διερευνά πιθανή χειραγώγηση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από τη Vattenfall
Η εταιρεία δήλωσε ότι είχε ενημερώσει τη φινλανδική αρχή ενέργειας για λάθη που έγιναν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις

Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Φινλανδίας διερευνά εάν η σουηδική εταιρεία κοινής ωφελείας Vattenfall χειραγώγησε την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας σε πολλές περιπτώσεις πέρυσι, δήλωσε εκπρόσωπος της αρχής την Παρασκευή.

Η Vattenfall είτε πρόσφερε λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από ό,τι θα μπορούσε να έχει στο σκανδιναβικό ανταλλακτήριο ηλεκτρικής ενέργειας είτε αγόρασε λιγότερη από αυτή που θα χρειαζόταν, σύμφωνα με το φινλανδικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο YLE.

Η ίδια η εταιρεία δήλωσε ότι είχε ενημερώσει τη φινλανδική αρχή ενέργειας για λάθη που έγιναν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις και ότι δεν υπήρχε πρόθεση χειραγώγησης της αγοράς.

«Η Vattenfall έκανε τρία λάθη προσφορών σχετικά με τη φινλανδική αγορά πέρυσι, τα οποία αναφέραμε μέσω ανακοινώσεων αγοράς (UMM) μόλις το ανακαλύψαμε», ανέφερε η Vattenfall σε ανακοίνωση.

"Φυσικά, συνεργαζόμαστε πλήρως με τη φινλανδική ρυθμιστική αρχή σε αυτό το θέμα... Είμαστε πλήρως διαφανείς και το αναφέραμε στις αρχές. Είναι διοικητικό λάθος και όχι σκόπιμη χειραγώγηση της αγοράς", πρόσθεσε η εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης