Σουηδία: Νέες προσαρμογές στα πρόσθετα βιοκαυσίμων σε βενζίνη και ντίζελ

Σουηδία: Νέες προσαρμογές στα πρόσθετα βιοκαυσίμων σε βενζίνη και ντίζελ
Η Σουηδία θα μειώσει τα πρόσθετα βιοκαυσίμων σε βενζίνη και ντίζελ σύμφωνα με το Reuters, γεγονός που επιφέρει αντιδράσεις
Ο συνασπισμός μειοψηφίας της Σουηδίας συμφώνησε να μειώσει την ποσότητα βιοκαυσίμων που αναμιγνύεται σε ντίζελ και βενζίνη, μια κίνηση που λέει ότι θα μειώσει τις τιμές για τους οδηγούς που δεν έχουν μετρητά, αλλά οι κλιματικές ομάδες λένε ότι θα αυξήσει τις εκπομπές C02.
Ο συνασπισμός, ο οποίος υποστηρίζεται από τους δεξιούς Σουηδούς Δημοκράτες, έχει ήδη μειώσει τους φόρους στα καύσιμα, έχει αυξήσει τις φορολογικές ελαφρύνσεις για όσους οδηγούν στην εργασία τους και έχει τερματίσει τις επιδοτήσεις για νέα ηλεκτρικά οχήματα.

Κρίση λόγω πληθωρισμού

Όπως και άλλοι Ευρωπαίοι, οι Σουηδοί αντιμετωπίζουν μια κρίση κόστους ζωής εν μέσω ραγδαίου πληθωρισμού, αλλά έχουν επίσης μερικές από τις υψηλότερες τιμές ντίζελ και βενζίνης στον κόσμο, κυρίως λόγω των βαρύτατων φόρων.
Το ντίζελ κοστίζει σήμερα περίπου 20,3 σουηδικές κορώνες (2,00 δολάρια) ανά λίτρο και η βενζίνη 18,8 κορώνες.

Η κυβέρνηση είπε ότι η μείωση της ποσότητας βιοκαυσίμων θα μειώσει το κόστος ενός λίτρου ντίζελ κατά 5,5 σουηδικές κορώνες.
Η ανάμειξη βιοκαυσίμων από ανανεώσιμες πηγές είχε σκοπό να ενθαρρύνει μια στροφή προς τα ηλεκτρικά οχήματα, αλλά η κυβέρνηση λέει ότι τιμωρεί τους ανθρώπους που ζουν στην ύπαιθρο.
«Οι κανόνες για το μείγμα βιοκαυσίμων δεν ήταν μια αποτελεσματική πολιτική για το κλίμα», δήλωσαν η κυβέρνηση και οι Σουηδοί Δημοκρατικοί στην εφημερίδα Dagens Nyheter την Κυριακή.

Προσαρμογή βιοκαυσίμων

Η κυβέρνηση είπε το Σαββατοκύριακο ότι θα μειώσει την ποσότητα βιοκαυσίμων στο 6% στις αρχές του 2024.
Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, το ντίζελ πρέπει να περιέχει 30,5% βιοκαύσιμα και η βενζίνη 7,8%.
Το ποσοστό επρόκειτο να αυξάνεται κάθε χρόνο.

Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Σουηδία κινδύνευε να χάσει τους στόχους του 2030 που σημαίνει ορόσημα προς τον στόχο των καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2045, εάν μειώσει τα πρόσθετα βιοκαυσίμων.
Οι Σουηδοί Δημοκρατικοί ήθελαν να μηδενιστεί το επίπεδο των βιοκαυσίμων και είχαν απειλήσει να ρίξουν την κυβέρνηση εάν αυτό δεν συνέβαινε.

www.worldenegynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης