Παρενέργειες

Μυτιλ: Συνέτριψε τις εκτιμήσεις - Στοίχημα το 1 δισ. EBITDA από φέτος

Μυτιλ: Συνέτριψε τις εκτιμήσεις - Στοίχημα το 1 δισ. EBITDA από φέτος
Σχετικά Άρθρα

Υπερέβησαν κατά πολύ τις προσδοκίες τα αποτελέσματα της Mytilineos, ειδικά στα καθαρά κέρδη, καθώς αυτά ανήλθαν σε 143 εκατ. ευρώ έναντι 110-111 εκατ. που ήταν το consensus της αγοράς.

Παράλληλα, σε επίπεδο EBITDA τα 225 εκατ. ήταν σαφέστατα υψηλότερα από τα 190 εκατ. που ήταν επίσης το consensus της αγοράς.

Με δεδομένο ότι το τελευταίο τρίμηνο του έτους είναι το ισχυρότερο για τον μεγάλο Όμιλο, μια αναγωγή του αποτελέσματος του α΄ τριμήνου σε ετήσια βάση, αν και αυτό αποτελεί μια απλή προσέγγιση, θα μπορούσε να ανεβάσει το σύνολο της κερδοφορίας στα 572 εκατ. ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι στα παρόντα επίπεδα, η κεφαλαιοποίηση διαπραγματεύεται με ένα P/E 6,4 για τα κέρδη του 2023. Αντίστοιχα, στην τιμή των 25,8 ευρώ εάν υποθέσουμε ότι τα κέρδη/μετοχή αντιστοιχούν σε 1 ευρώ για κάθε τρίμηνο του έτους, το P/E διαμορφώνεται στο 6,45 για τα κέρδη του 2023. Και μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η υψηλή μερισματική απόδοση.

Με τα σημερινά αποτελέσματα, η Mytilineos απέδειξε ότι διαθέτει πλέον ένα ισορροπημένο και διευρυμένο χαρτοφυλάκιο εργασιών, που δεν επηρεάστηκε στο bottom line από τη μείωση των τιμών του φυσικού αερίου και τη μικρότερη συμμετοχή των μονάδων στο μείγμα στο α΄τρίμηνο του έτους. Τώρα το στοίχημα της αγοράς είναι αν το 1 δισ. ευρώ EBITDA θα επιτευχθεί από το 2023.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης