Επικαιρότητα

Βαρουφάκης: Δεν θα υπάρξει προοδευτική διακυβέρνηση - Δεν πρέπει να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη

Βαρουφάκης: Δεν θα υπάρξει προοδευτική διακυβέρνηση - Δεν πρέπει να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη
Με αφορμή την πτώχευση της αμερικανικής τράπεζας First Republic και στο ερώτημα αν η κρίση ακουμπά και την Ευρώπη, ο Γ. Βαρουφάκης θύμισε εν πρώτοις ότι "και το 2008 όταν κατέρρεε η Lehman Brothers, οι Ευρωπαίοι έλεγαν πως δεν έχουμε πρόβλημα"
α μετεκλογικά σενάρια, η οικονομία - ακρίβεια και το κόμμα Κασιδιάρη τέθηκαν επί τάπητος από τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνη Βαρουφάκη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο Star.
Από θέση αρχής "προφανώς" και θα συνεργαζόταν με άλλα κόμματα συμμετέχοντας σε μια προοδευτική κυβέρνηση, δήλωσε εισαγωγικώς ο Γ. Βαρουφάκης, εκτιμώντας, συγχρόνως όμως, ότι "δεν θα υπάρξει προοδευτική διακυβέρνηση σε καμία των περιπτώσεων.
Για να υπάρξει προοδευτική διακυβέρνηση, χρειάζεται ένα προοδευτικό πρόγραμμα, το οποίο πρέπει να το σφυρηλατήσουμε πριν τις εκλογές. Εδώ, δεν είμαστε Γερμανία…", εξήγησε.
Με άλλα λόγια, συνέχισε, δεν μπορεί να υπάρξει κοινό πρόγραμμα σε 2,5 μέρες, όσος είναι ο χρόνος ζωής μίας διερευνητικής εντολής. "Δύο χρόνια τώρα καλούμε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, όποιον θεωρεί τον εαυτό του προοδευτικό να κάνουμε συζήτηση…", προσέθεσε.
Κληθείς να σχολιάσει την εκτίμηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι τα ποσοστά του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη θα συρρικνωθούν στις δεύτερες εκλογές, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ως εξής: "...Συγκινούμαι πάρα πολύ με το ενδιαφέρον του κ. Τσίπρα, ένα πράγμα θα ήθελε, το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη να εξαφανιστούμε και να μην μπούμε στη Βουλή. Ας κοιτάξει τα του οίκου του, εμείς κοιτάζουμε τα του δικού μας".

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης