Παρενέργειες

ΑΔΜΗΕ: Σύντομα έτοιμος ο Δυτικός διάδρομος

ΑΔΜΗΕ: Σύντομα έτοιμος ο Δυτικός διάδρομος

Πολύ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως από τον ΑΔΜΗΕ η ολοκλήρωση της γραμμής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Πελοπόννησο που καθυστερεί εδώ και μια τετραετία λόγω των αντιδράσεων στην όδευση από Μοναστήρι της περιοχής.

Πρόκειται για τη διασύνδεση του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης Μεγαλόπολης με την υφιστάμενη Γραμμή Μεταφοράς 400 kV Αχελώου–Διστόμου, γνωστής ως «Δυτικός Διάδρομος», η λειτουργία της οποία αναμένεται να διαμορφώσει συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας του συστήματος της Πελοποννήσου, να διευκολύνει την εγκατάσταση νέων ΑΠΕ, αλλά και την πλήρη λειτουργία εφόσον απαιτείται της μονάδας 4 της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Σε συνδυασμό και με την ολοκλήρωση του Ανατολικού Διαδρόμου (Μεγαλόπολη - Κόρινθος και Κόρινθος - Κουμουνδούρος).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τελείωσαν οι εργασίες εγκατάστασης των πυλώνων που απέμεναν για την πλήρη ολοκλήρωση του έργου που καθυστέρησε λόγω των τοπικών αντιδράσεων. Οι αντιδράσεις αυτές επί τέσσερα χρόνια δεν επέτρεψαν την τοποθέτηση τεσσάρων πυλώνων και εν τέλει άλλαξε η όδευση και αυξήθηκε ο αριθμός των πυλώνων σε επτά οι οποίοι πλέον έχουν τοποθετηθεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης