Politics & Business

ΣΥΡΙΖΑ: Τι ζητούν Δραγασάκης, Τσακαλώτος;

ΣΥΡΙΖΑ: Τι ζητούν Δραγασάκης, Τσακαλώτος;

Mετά τις ανακοινώσεις του Βαρουφάκη για το σχέδιο «Δήμητρα», η κυβέρνηση των ηττημένων συντηρείται στην επικαιρότητα με το ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει από την πλευρά του καμία πρόθεση να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο πολιτικό συνδυασμό.

Για το ΣΥΡΙΖΑ όμως, το ζήτημα έχει άλλες διαστάσεις, καθώς χρεώνουν σε Δραγασάκη, Τσακαλώτο ότι πήγαν να αναδείξουν ένα ζήτημα διαφορετικό σε σχέση με τη γραμμή Τσίπρα.

Η αλήθεια είναι ότι για μια ακόμη φορά φαίνεται να επικρατεί σύγχυση όσον αφορά τη στρατηγική στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς επίσης και στο θέμα του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι λένε ότι εκεί το μεγάλο αφεντικό παραμένει ο Χουλιαράκης, ο οποίος δεν είναι στο προσκήνιο. Τομεάρχης εμφανίζεται η Αχτσιόγλου, η οποία μαζί με τον Γιώργο Σταθάκη προάγουν τη μείωση ΦΠΑ και ΕΦΚ, καθώς και το αφορολόγητο μέχρι 10.000 ευρώ.

Αυτό βέβαια που δεν αναφέρουν, είναι πως θα υποκαταστήσει πληθωριστικές επιπτώσεις και δημοσιονομικά έσοδα, μετά την τρύπα που θα δημιουργήσει, στοιχείο που δείχνει όπως και στο παρελθόν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πνίγει» τους οικονομολόγους του.

Τα ίδια λάθη έκανε ο Τσίπρας το 2015, όταν δεν άκουσε εξαρχής Δραγασάκη και Σταθάκη. Παρασύρθηκε από τον Βαρουφάκη και τελικά αναγκάστηκε να εφαρμόσει ένα μνημόνιο που τον οδήγησε σε διαζύγιο με την μεσαία τάξη.


ΥΓ: Υπάρχει και ο Αλέξης Χαρίτσης

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης