Μνημόνιο συνεργασίας Keppel - ExxonMobil για έργα υδρογόνου και αμμωνίας χαμηλών εκπομπών στη Σιγκαπούρη

Μνημόνιο συνεργασίας Keppel - ExxonMobil για έργα υδρογόνου και αμμωνίας χαμηλών εκπομπών στη Σιγκαπούρη
Η Εθνική Στρατηγική Υδρογόνου της Σιγκαπούρης στοχεύει στο υδρογόνο να καλύψει έως και το ήμισυ των αναγκών της σε ενέργεια έως το 2050, σύμφωνα με το Reuters
Η Keppel Infrastructure και η αμερικανική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου ExxonMobil υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MOU) για την ανάπτυξη λύσεων υδρογόνου και αμμωνίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα για χρήση στη Σιγκαπούρη, ανέφεραν οι εταιρείες σε κοινή δήλωση την Πέμπτη 20/4 σύμφωνα με το Reuters.

Το MOU έρχεται καθώς η ζήτηση ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα αυξάνεται στη Σιγκαπούρη και παγκοσμίως και ακολουθεί τη στρατηγική της κυβέρνησης της πόλης-κράτους για το υδρογόνο που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.
Η Εθνική Στρατηγική Υδρογόνου της Σιγκαπούρης στοχεύει στο υδρογόνο να καλύψει έως και το ήμισυ των αναγκών της σε ενέργεια έως το 2050.

Η συμφωνία που ανακοινώθηκε την Πέμπτη έχει υπογραφεί μέσω μονάδων και των δύο εταιρειών και στοχεύει στη χρήση υδρογόνου χαμηλών εκπομπών άνθρακα για ένα εργοστάσιο Keppel Sakra Cogen 600 MW στο νησί Jurong.
Επί του παρόντος υπό κατασκευή, το εργοστάσιο αναμένεται να λειτουργεί με τουλάχιστον 30% υδρογόνο και θα έχει τη δυνατότητα να μετατοπίζεται για να λειτουργεί εξ ολοκλήρου με υδρογόνο.
Το εργοστάσιο αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2026.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης