Τσεχία: «Turn off» σε εκατοντάδες φωτοβολταϊκά λόγω πλεονάσματος... ήλιου

Τσεχία: «Turn off» σε εκατοντάδες φωτοβολταϊκά λόγω πλεονάσματος... ήλιου
Ηλιακές εγκαταστάσεις παρήγαγαν πολλή ενέργεια

Ο ηλιόλουστος καιρός ανάγκασε την τσεχική κρατική εταιρεία ČEPS να αποσυνδέσει εκατοντάδες ηλιακούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας από το δίκτυο για πρώτη φορά στην ιστορία της, καθώς τα υψηλά επίπεδα παραγωγής τους δημιούργησαν πλεόνασμα που απειλούσε το εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα εργοστάσια έκλεισαν το ένα μετά το άλλο τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, όταν η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ήταν χαμηλή, αλλά οι ηλιακές εγκαταστάσεις παρήγαγαν πολλή ενέργεια. Μια τέτοια κατάσταση δημιούργησε ένα τεράστιο πλεόνασμα ενέργειας, απειλώντας το τσεχικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

«Η CEPS αποφάσισε να ενεργοποιήσει το σχέδιο περικοπής μετά την εξάντληση των κανονικά διαθέσιμων επιχειρησιακών μέτρων για τον έλεγχο του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε η εκπρόσωπος της CEPS Hana Klímová στο Seznam Zprávy.

«Δεδομένου ότι η κατάσταση ήταν πολύ παρόμοια στα γειτονικά κράτη, δεν ήταν δυνατόν να χρησιμοποιηθεί η συνδρομή των διαχειριστών γειτονικών συστημάτων μεταφοράς, η οποία είναι μία από τις άλλες επιλογές πριν από την περικοπή της παραγωγής. Όλες οι χώρες εκτός από τη Δανία, την Πορτογαλία και τη Σλοβενία είχαν πλεόνασμα», πρόσθεσε.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης