Χρηματιστήριο & Αγορές

Long και πάλι στα ελληνικά 10ετή ομόλογα η Societe Generale

Long και πάλι στα ελληνικά 10ετή ομόλογα η Societe Generale
Η Societe Generale συνιστά την αγορά 10ετούς ελληνικών ομολόγων με βάση τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη της Ελλάδας και την πιθανή αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα (IG) το 2023
Long θέσεις ανοίγει και πάλι η Societe Generale στα ελληνικά 10ετή ομόλογα, μετά την παύση λίγων μηνών που έκανε το πρώτο τρίμηνο του έτους, αναμένοντας, όπως αναφέρει, την αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα της ελληνικής οικονομίας το τελευταίο τρίμηνο του 2023 ή το πρώτο του 2024.
Σύμφωνα με την Societe Generale η αναβάθμιση στην παρούσα είναι απίθανη, αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλο ράλι.
Έτσι, συνιστά την αγορά 10ετούς ελληνικών ομολόγων με βάση τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη της Ελλάδας και την πιθανή αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα (IG) το 2023.
Υπενθυμίζει ότι έκλεισε τις long θέσεις τον Φεβρουάριο, επειδή είχε πολύ καλή απόδοση και η αναβάθμιση της Fitch τον Ιανουάριο δεν εξέπληξε τις αγορές.
Απέφυγε την επανεισαγωγή στις long θέσεις τον Μάρτιο λόγω της αναταραχής στην πιστωτική αγορά μετά την κατάρρευση της SVB, ειδικά καθώς ο τραπεζικός τομέας της Ελλάδας εξακολουθεί να είναι πιο αδύναμος από τους αντίστοιχους των ομοειδών.
Η S&P και η Fitch αξιολογούν την Ελλάδα σε ΒΒ+ σταθερό, μία βαθμίδα από το όριο IG.
Καθώς τα θεμελιώδη μεγέθη εξακολουθούν να είναι υποστηρικτικά, η Societe Generale θεωρεί ότι υπάρχει μια δίκαιη πιθανότητα αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε IG φέτος.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης