Ενέργεια

Συμφωνία Harbour Energy - BP για το έργο Viking CCS

Συμφωνία Harbour Energy - BP για το έργο Viking CCS
Η Harbor θα συνεχίσει να είναι διαχειριστής της Viking CCS με ποσοστό 60%, με την BP να αποκτά 40% μη λειτουργικό μερίδιο, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση, κατά το Reuters
Η Harbor Energy, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βρετανίας, δήλωσε την Τρίτη 11/4 ότι έχει συνάψει συμφωνία με την BP για την ανάπτυξη του έργου μεταφοράς  και αποθήκευσης Viking CCS, όπως μεταφέρει το Reuters.
Η Harbor θα συνεχίσει να είναι διαχειριστής της Viking CCS με ποσοστό 60%, με την BP να αποκτά 40% μη λειτουργικό μερίδιο, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Η ανακοίνωση ακολουθεί την πρόσφατη απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να ξεκινήσει το project «Track 2» για δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα (CCS), μια τεχνολογία που αφαιρεί τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και το αποθηκεύει υπόγεια.

Οι προσπάθειες για την απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και την τοποθέτηση του σε υπόγεια αποθήκευση έχουν αυξηθεί σε όλη την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, καθώς οι βιομηχανίες και οι κυβερνήσεις επιδιώκουν να μειώσουν τις εκπομπές για να επιτύχουν τους κλιματικούς στόχους τους.

H Harbor είπε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει τη Viking CCS ως έναν από τους κορυφαίους διεκδικητές συστημάτων μεταφοράς και αποθήκευσης για αυτήν τη διαδικασία και ότι η τελική επενδυτική απόφαση για το έργο αναμένεται το 2024, με την επιφύλαξη του αποτελέσματος του Track 2 CCS.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης