Επικαιρότητα

Βενιζέλος για αντιπρόεδρο ΑΠ: Αυτονόητο να απέχει από τις αρμοδιότητες του για την ανακήρυξη των κομμάτων

Βενιζέλος για αντιπρόεδρο ΑΠ: Αυτονόητο να απέχει από τις αρμοδιότητες του για την ανακήρυξη των κομμάτων
Στη σκληρή δήλωση του, ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει «θεσμικά αδιανόητο» τον διάλογο που άνοιξε η δημόσια τοποθέτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου

Σε αποχή από τα καθήκοντά του λόγω της δημόσιας τοποθέτησής του για την νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης σχετικά με την εκδίκαση της υπόθεσης για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, καλεί τον αντιπρόεδρο του Αρείου, Πάγου Χρήστο Τζανερίκο, ο οποίος δημοσιοποίησε την ψήφο του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη σκληρή δήλωση του, ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει «θεσμικά αδιανόητο» τον διάλογο που άνοιξε η δημόσια τοποθέτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, που έτυχε απάντησης από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη.

Απάντηση Βορίδη σε αντιπρόεδρο ΑΠ: «Στις δημοκρατίες νομοθετεί η Βουλή και όχι ο κάθε δικαστής».


Η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου:

 
«Η δημόσια αντίδραση του Αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου – Προέδρου του Α1 Τμήματος για τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης με την οποία καθορίζεται ο δικαστικός σχηματισμός που θα κρίνει τη συνδρομή των προϋποθέσεων του άρθρου 32 της εκλογικής νομοθεσίας (ΠΔ 26/2012, όπως ισχύει) και ο αδιανόητος θεσμικά δημόσιος διάλογος του με τον Υπουργό Εσωτερικών, καθιστούν αναγκαίες άμεσες κινήσεις που δεν θα επιτρέπουν σε κανέναν να θέσει, σε οποιοδήποτε επίπεδο, ζητήματα σχετικά με τα θεμελιώδη δικαιώματα στον νόμιμο δικαστή, τη δικαστική προστασία και ακρόαση και τη νόμιμη δίκη ( άρθρα 8 και 20 παρ.1 Συντ., άρθρο 6 παρ.1 ΕΣΔΑ).

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr








Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης