Ενέργεια

QatarEnergy και ExxonMobil «τρέχουν» τις εργασίες του Golden Pass - Ορόσημο το 2024

QatarEnergy και ExxonMobil «τρέχουν» τις εργασίες του Golden Pass - Ορόσημο το 2024
Οι πρώτες ημερομηνίες

Η QatarEnergy και η ExxonMobil συνεχίζουν να σημειώνουν πρόοδο στην κατασκευή του τερματικού σταθμού εξαγωγής LNG Golden Pass, αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολ. στην ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ κοντά στο Sabine Pass, στο Τέξας.

Η κρατική QatarEnergy κατέχει μερίδιο 70% στο έργο Golden Pass με χωρητικότητα άνω των 18 mpta και θα αφαιρέσει το 70% της χωρητικότητας, ενώ η αμερικανική ενεργειακή εταιρεία ExxonMobil έχει μερίδιο 30%. Μια κοινή επιχείρηση των Chiyoda, McDermott και Zachry κατασκευάζει τα τρένα δίπλα στον υπάρχοντα τερματικό σταθμό εισαγωγής LNG.

Παράλληλα, το Golden Pass και οι εργολάβοι έχουν προχωρήσει στην εγκατάσταση σωληνώσεων και χάλυβα και συνεχίζει τις προπαρασκευαστικές δραστηριότητες για τις κορυφαίες τροποποιήσεις των δεξαμενών Brownfield και δεξαμενών LNG.
Η FERC ανέφερε σε μια έκθεση επιθεώρησης τον περασμένο μήνα ότι ο προβλεπόμενος χρόνος για το εν λειτουργία  πρώτο τρένο είναι το πρώτο τρίμηνο του 2024, το τρίτο τρίμηνο του 2024 για το δεύτερο τρένο και το πρώτο τρίμηνο του 2025 για το τρίτο τρένο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης