Ενέργεια

ΟΠΕΚ+: Απίθανη οποιαδήποτε αλλαγή πολιτικής στις συνομιλίες της Δευτέρας 3/4

ΟΠΕΚ+: Απίθανη οποιαδήποτε αλλαγή πολιτικής στις συνομιλίες της Δευτέρας 3/4
Οποιαδήποτε αλλαγής πολιτικής από την δέσμευση της μείωσης της παραγωγής, θεωρείται απίθανη, διατυπώνουν εκπρόσωποι του ΟΠΕΚ+ στο Reuters
Ο ΟΠΕΚ+ είναι πιθανό να τηρήσει την υπάρχουσα συμφωνία του για μείωση της παραγωγής πετρελαίου στη συνεδρίαση της Δευτέρας 3/4, ανέφεραν στο Reuters πέντε εκπρόσωποι της ομάδας παραγωγών, μετά την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου από πτώση που έφτασε σε χαμηλό 15 μηνών.
Το πετρέλαιο έχει ανακάμψει στα 80 δολάρια το βαρέλι για το αργό Brent αφού έπεσε κοντά στα 70 δολάρια στις 20 Μαρτίου, καθώς οι φόβοι μειώνονται για μια παγκόσμια τραπεζική κρίση, ενώ η διακοπή των εξαγωγών από την περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ περιορίζει τις προμήθειες.

Ο ΟΠΕΚ+, ο οποίος αποτελείται από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και συμμάχους με επικεφαλής τη Ρωσία, πρόκειται να πραγματοποιήσει διαδικτυακη συνεδρίαση με τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία, τη Δευτέρα 3/4.
"Είναι δύσκολο να περιμένουμε κάποια νέα εξέλιξη", είπε ένας από τους αντιπροσώπους για τις συνομιλίες της Δευτέρας.
Ένας άλλος είπε ότι οι περιορισμοί του Κουρδιστάν και οι πρόσφατες μειώσεις των τιμών δεν ήταν αρκετά σημαντικές για να επηρεάσουν τη συνολική πορεία πολιτικής του ΟΠΕΚ+ για το 2023.

Τρεις ακόμη εκπρόσωποι του ΟΠΕΚ+ δήλωσαν επίσης ότι οποιαδήποτε αλλαγή πολιτικής ήταν απίθανη τη Δευτέρα.
Μετά από αυτές τις συνομιλίες, η επόμενη πλήρης συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ δεν είναι μέχρι τον Ιούνιο.
Η πτώση των τιμών του πετρελαίου αποτελεί πρόβλημα για τα περισσότερα μέλη του ΟΠΕΚ+ επειδή οι οικονομίες τους βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στα έσοδα από το πετρέλαιο.

Παρόλα αυτά, οι εκπρόσωποι του ΟΠΕΚ+ δεν υπέβαλαν καμία πρόταση για περαιτέρω δράση για τη στήριξη της αγοράς μετά την πρόσφατη πτώση των τιμών και προέβλεψαν ότι οι τιμές θα σταθεροποιηθούν - κάτι που έκτοτε έδειξαν σημάδια ότι κάνουν.
Τον περασμένο Νοέμβριο, ο OPEC+ μείωσε τον στόχο παραγωγής του κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως - τη μεγαλύτερη μείωση από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας COVID-19 το 2020. Η ίδια μείωση ισχύει για ολόκληρο το 2023.
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ+ θα τηρήσει τον μειωμένο στόχο μέχρι το τέλος του έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης