Επικαιρότητα

H 9η Απριλίου παραμένει το βασικό σενάριο για τις εκλογές

H 9η Απριλίου παραμένει το βασικό σενάριο για τις εκλογές
Δεν αποκλείεται η εβδομάδα που έρχεται, με τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, να τρέξει και τις πολιτικές εξελίξεις

Η πολιτική σύγκρουση για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη έχει αποφευχθεί εξαιτίας του τριήμερου εθνικού πένθους που έχει κηρύξει η κυβέρνηση. Ο σεβασμός στους νεκρούς και στις οικογένειες των θυμάτων δεν μπορεί να αγνοηθεί. Από τις δηλώσεις, ωστόσο των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και των στελεχών τους είναι σαφές πως οι δυνάμεις της μειοψηφίας του κοινοβουλίου «ακονίζουν τα μαχαίρια τους». Και το Μαξίμου αντίστοιχα ετοιμάζεται να απαντήσει. Ήταν ενδεικτική η τοποθέτηση του Γιάννη Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που ανέφερε: «η αλήθεια σώζει, κυρίως στις δύσκολες στιγμές και η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την αλήθεια αυτή, ελπίζω και κανείς άλλος».

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός δεν σχεδιάζει να αλλάξει τα πλάνα του σε σχέση με τη διεξαγωγή των εκλογών. Η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε με τις παραιτήσεις του αρμόδιου υπουργού Κώστα Καραμανλή και των επικεφαλής της ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ δείχνουν τη βούλησή του αναλάβει γρήγορα την πρωτοβουλία των κινήσεων, ώστε να μη χρειαστεί να υπάρξουν αναβολές των αρχικών πλάνων. Δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, ωστόσο δεν αποκλείεται η εβδομάδα που έρχεται, με τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, να τρέξει και τις πολιτικές εξελίξεις. Η 9η Απριλίου παραμένει η πιθανότερη ημερομηνία για να στηθούν οι κάλπες.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης