Διεθνή

DW: Σχεδίαζε το Κρεμλίνο προσάρτηση της Λευκορωσίας;

DW: Σχεδίαζε το Κρεμλίνο προσάρτηση της Λευκορωσίας;
Διεθνής δημοσιογραφική έρευνα φέρνει στο φως σχέδιο του Κρεμλίνου για τη σταδιακή προσάρτηση της Λευκορωσίας ως το 2030.

Tι σχεδίαζε η Μόσχα το 2021 για τη Λευκορωσία του Αξεξάντερ Λουκασένκο, λίγους μόλις μήνες δηλαδή πριν από την εισβολή στην Ουκρανία; Στο ερώτημα αυτό φέρεται να δίνει απάντηση μυστικό έγγραφο του Κρεμλίνου, το οποίο φέρνουν στο φως μετά από μακρά δημοσιογραφική έρευνα διεθνή δίκτυα, μεταξύ αυτών και τρία γερμανικά μέσα, τα δίκτυα NDR και WDR και η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Σύμφωνα με το επίμαχο έγγραφο η Μόσχα και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται ότι σχεδίαζαν κάτι πολύ μεγαλύτερο από την απλή στήριξη του Λευκορώσου ηγέτη το 2020,  όταν οι πολίτες είχαν βγει μαζικά στους δρόμους για να διαδηλώσουν με κάθε τίμημα κατά του αυταρχικού καθεστώτος του.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό έγγραφο των 17 σελίδων από το καλοκαίρι του 2021, η Μόσχα φέρεται να είχε καταστρώσει ένα εξονυχιστικό «στρατηγικό σχέδιο» για τη σταδιακή προσάρτηση της Λευκορωσίας ως το 2030 με βραχυπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης