Περιβάλλον

Έρευνα για το επίπεδο της θάλασσας: Πόσο θα ανέβει έως το 2150

Έρευνα για το επίπεδο της θάλασσας: Πόσο θα ανέβει έως το 2150
Οι στόχοι που έχει θέσει η Σύνοδος του Παρισιού δεν θα ανακόψουν την πορεία αύξησης της στάθμης της θάλασσας, επισημαίνει η νέα έρευνα

Μια από τις επιπτώσεις, ίσως και η σοβαρότερη στην παρούσα φάση, από την υπερθέρμανση του πλανήτη, είναι η ραγδαία άνοδος της στάθμης των ωκεανών. Το προηγούμενο διάστημα δεκάδες μελέτες είχαν προσφέρει μία τάξη μεγέθους του προβλήματος. Πλέον, με διασταυρωμένες πληροφορίες από διάφορες πηγές, οι περιβαλλοντολόγοι είναι σε θέση να αποδώσουν πιο συγκεκριμένα συμπεράσματα.

Οι επιστήμονες υπολόγισαν τον όγκο του νερού που θα διαχυθεί στη θάλασσα, από το λιώσιμο των πάγων στην Ανταρκτική και στη Γροιλανδία. Οι δύο αυτές περιοχές, διαθέτουν σε παγωμένη μορφή, το 99% του συνόλου του γλυκού νερού που υπάρχει σε ολόκληρο τον πλανήτη.Η μέση παγκόσμια στάθμη της θάλασσας έχει αυξηθεί ήδη κατά περίπου 20 εκατοστά τον περασμένο αιώνα και αυτή η τάση είναι πιθανό να επιταχυνθεί με την υπερθέρμανση του πλανήτη, λένε οι ερευνητές.

Επικεφαλής της νέας μελέτης ήταν ο Jun-Young Park στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Pusan στη Νότια Κορέα και ο Fabian Schloesser στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης