Επικαιρότητα

Τριπλή «ανάσα» για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία

Τριπλή «ανάσα» για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία
Σήμερα η εξειδίκευση από το οικονομικό επιτελείο
Νέα ρύθμιση 36 - 72 δόσεων για τα χρέη που δημιουργήθηκαν την περίοδο της ενεργειακής κρίσης θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση υπό το βάρος του οικονομικού αδιεξόδου και των πιέσεων από την αγορά και τις επιχειρήσεις για νέες ανάσες.
Την ίδια ώρα η εκτόξευση των κόκκινων οφειλών από την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία πάνω από τα 143 δισ. ευρώ υποχρεώνει το οικονομικό επιτελείο στο άνοιγμα των παλιών ρυθμίσεων δίνοντας νέα ευκαιρία σε πληττόμενους επαγγελματίες και φορολογούμενους να επιβιβαστούν στις 100 -120 δόσεις.
Ωστόσο θα υπάρξουν αυστηρές προϋποθέσεις που θα προβλέπουν την πληρωμή τουλάχιστον δύο δόσεων προκειμένου οι οφειλέτες να πιάσουν το νήμα της ρύθμισης από εκεί που το άφησαν. 
 
Το σήμα για τις νέες ρυθμίσεις έδωσε χθες ο πρωθυπουργός προαναγγέλλοντας νέες διευκολύνσεις για όσους χρωστούν με έμφαση στους συνεπείς φορολογούμενους, οι οποίοι θα μπορούν να μεταπηδήσουν και σε άλλα προγράμματα τμηματικής εξόφλησης για τις οφειλές που δεν είναι στο κόκκινο.
Τις λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα, τις προϋποθέσεις και τον αριθμό των οφειλετών θα εξειδικεύσει σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου το πρωί το οικονομικό επιτελείο.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης