Χρηματιστήριο & Αγορές

Coca Cola HBC: Στα 624,9 εκατ. ευρώ τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη το 2022

Coca Cola HBC: Στα 624,9 εκατ. ευρώ τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη το 2022
Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 11,9%, στα €929,7 εκατ

Στα 624,9 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη της Coca Cola HBC το 2022, από 578,1 εκατ. ευρώ το 2021, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει μέρισμα ανά μετοχή €0,78, αυξημένο κατά 9,9% σε ετήσια βάση.
Ειδικότερα, η Coca-Cola HBC AG, Όμιλος παραγωγής καταναλωτικών προϊόντων προσανατολισμένος στην ανάπτυξη και στρατηγικός εταίρος εμφιάλωσης της The Coca-Cola Company, παρουσιάζει τα οικονομικά αποτελέσματά της για το δωδεκάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Ετήσια βασικά μεγέθη

  • Η εστίαση στις στρατηγικές προτεραιότητες και η εξαιρετική υλοποίηση της στρατηγικής απέφεραν άλλο ένα έτος ισχυρής οργανικής ανάπτυξηςπου οφείλεται, στην τιμολογιακή πολιτική, στο μείγμα προϊόντων και στην αύξηση του όγκου πωλήσεων.
    • Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 14,2% σε οργανική βάση και κατά 28,3% σε δημοσιευμένη βάση.
    • Εξαιρουμένης της Ρωσίας και της Ουκρανίας, η αύξηση των καθαρών εσόδων από πωλήσεις διαμορφώθηκε σε 22,7% σε οργανική βάση.
    • Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανά κιβώτιο αυξήθηκαν κατά 15,9% σε οργανική βάση, επωφελούμενα από την τιμολογιακή πολιτική και τις στοχευμένες ενέργειες για τη βελτίωση του μείγματος προϊόντων σε όλη τη διάρκεια του έτους.
    • Σημειώθηκε αύξηση του όγκου πωλήσεων σε ευρεία βάση, εξαιρουμένης της Ρωσίας και της Ουκρανίας, οφειλόμενη κατά κύριο λόγο στις κατηγορίες προτεραιότητας: ανθρακούχα αναψυκτικά, ποτά ενέργειας και καφές.
    • Η εξαιρετική υλοποίηση της στρατηγικής οφείλεται στις στοχευμένες δράσεις στα κανάλια διανομής, καθώς και στην κατηγοριοποίηση των πελατών.
    • Αύξηση του μεριδίου αγοράς τόσο σε όγκο όσο και σε αξία.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenegynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης