Επικαιρότητα

Παρακολουθήσεις: Πρόστιμο 50.000 ευρώ στην Ιntellexa από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Παρακολουθήσεις: Πρόστιμο 50.000 ευρώ στην Ιntellexa από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Η Αρχή συνεχίζει να διερευνά τις περιπτώσεις χρήσης κατασκοπευτικού λογισμικού κατά προσώπων που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια σύμφωνα με ανακοίνωσή της

Πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην εταιρεία Intellexa A.E για μη συνεργασία και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη συνδρομή του έργου της αρχής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένωνδιαπιστώνει αδικαιολόγητη καθυστέρηση των εκπροσώπων της εταιρείας Ιntellexa να ανταποκριθεί σε ερωτήματα της ανεξάρτητης Αρχής και ότι αρνήθηκε να παράσχει πληροφορίες οι οποίες βρίσκονται αδιαμφισβήτητα στην κατοχή της.

Παράλληλα, η Αρχή συνεχίζει να διερευνά τις περιπτώσεις χρήσης κατασκοπευτικού λογισμικού κατά προσώπων που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Ακόμη, η Αρχή με την ίδια απόφασή της (2/2023) ζητά από την εν λόγω εταιρεία να παραδώσει άμεσα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της με στόχο την ολοκλήρωση του ελέγχου για τη σοβαρή αυτή υπόθεση.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης