Ενέργεια

Γαλλία: Οι ενεργειακές συμφώνησαν στην εγγυημένη τιμή των 280 e/ΜWh για την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων

Γαλλία: Οι ενεργειακές συμφώνησαν στην εγγυημένη τιμή των 280 e/ΜWh για την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων

 Δασμό 280 ευρώ κατά μέσο όρο ανά μεγαβατώρα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών

 

Οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας της Γαλλίας συμφώνησαν να στηρίξουν τις μικρές επιχειρήσεις που παλεύουν με αυξήσεις τιμών με εγγυημένη τιμή κατά μέσο όρο 280 ευρώ ανά μεγαβατώρα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire σύμφωνα με το Reuters.

«Αυτό είναι ένα εγγυημένο τιμολόγιο και είναι μια τεράστια ανακούφιση», δήλωσε ο Le Maire μετά από συνάντηση την Παρασκευή με στελέχη της ενέργειας.

Ο Πρόεδρος Emmanuel Macron προέτρεψε την Πέμπτη τους προμηθευτές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των EDF και TotalEnergies να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν τους πελάτες να αντιμετωπίσουν την άνοδο των τιμών της ενέργειας που τους τελευταίους μήνες οδήγησε τον πληθωρισμό σε υψηλά ρεκόρ.
Ο Macron είχε πει ότι ήταν απαράδεκτο οι εταιρείες να αποκομίζουν υπερβολικά κέρδη όταν πολλές μικρές επιχειρήσεις δυσκολεύονται.

Πλαφόν τιμής

Ένα μεγάλο μέρος των μικρών επιχειρήσεων της Γαλλίας, στις οποίες περιλαμβάνονται όλες τις επιχειρήσεις με λιγότερους από 10 υπαλλήλους, προστατεύονται ήδη από ένα ανώτατο όριο αύξησης πάνω από τα 15% τα οικιακά τιμολόγια φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Ωστόσο, ορισμένοι πέρυσι χρειάστηκαν να υπογράψουν νέα συμβόλαια στην ανοιχτή αγορά, όταν οι τιμές εκτινάχθηκαν και, χωρίς επαρκή αποθέματα μετρητών, τώρα δυσκολεύονται με τους λογαριασμούς τους.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Le Maire φιλοξένησε μια συνάντηση κρίσης με προμηθευτές ενέργειας για να βοηθήσει τα αρτοποιεία-σήμα κατατεθέντα της Γαλλίας, πολλά από τα οποία κλιμακώνονται μετά την άνοδο των τιμών των σιτηρών και της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Macron διεύρυνε την Πέμπτη τις προσπάθειες της κυβέρνησης να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις και είπε ότι όλες οι συμβάσεις σε όλους τους τομείς πάνω από την τιμή αναφοράς της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας της χώρας στα τέλη του 2022, που ήταν περίπου 280 ευρώ ανά MWh, θα πρέπει να αναθεωρηθούν.

Ο Le Maire δήλωσε μετά την τρίωση συνάντηση της Παρασκευής ότι η πρόσφατα συμφωνηθείσα εγγυημένη τιμή ήταν λιγότερο περίπλοκη και πιο αποτελεσματική λύση.
Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων μπορούν τώρα να πουν στους προμηθευτές ότι θέλουν την εγγυημένη τιμή μέσω μιας τυποποιημένης φόρμας, πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης