Ενέργεια

Νέος CEO στην κινέζικη Sinopec

Νέος CEO στην κινέζικη Sinopec
Η Sinopec είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο διύλισης αργού πετρελαίου

Ο κινεζικός κολοσσός διύλισης Sinopec Corp διόρισε τον Zhong Fuliang, που εκτελούσε τα χρέη αντιπροέδρου του εμπορικού τμήματος μέχρι πρότινος ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο της μονάδας, σύμφωνα με το Reuters.

Ειδικότερα, ο 54χρονος Zhong αντικαθιστά τον Chen Gang, ο οποίος πρόκειται να παραδώσει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον Ιανουάριο, αφού συμπληρώσει την ηλικία συνταξιοδότησης των 60 ετών. Πριν από το νέο διορισμό, ο Zhong ήταν υπεύθυνος για την προμήθεια αργού πετρελαίου, τις εμπορικές συναλλαγές καθώς και τη ναυτιλία για την Unipec.

Σημειώνεται ότι η Sinopec είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο διύλισης αργού πετρελαίου.

«Η μακρόχρονη εργασιακή εμπειρία του Zhong στο Zhenhai σημαίνει ότι είναι ειδικός στα οικονομικά διυλιστήρια με πλήρη κατανόηση των αναγκών των διυλιστηρίων», δήλωσε μια πηγή του κλάδου κοντά στην Unipec.

Τέλος, η Unipec έκανε περίπου 8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως αργού πετρελαίου και διυλισμένων προϊόντων το 2021, στο ίδιο επίπεδο με τον κορυφαίο ανεξάρτητο έμπορο ενέργειας στον κόσμο Vitol.

Επίσης, έχει εντείνει την προμήθεια και την εμπορία υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), έχοντας πρόσφατα κλείσει μεγάλους όγκους μακροπρόθεσμων συμφωνιών προμήθειας με κορυφαίους εξαγωγείς LNG, Κατάρ και Ηνωμένες Πολιτείες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης