Ενέργεια

To «κατηγορώ» του OPEC+ στη Δύση για τη δημιουργία καρτέλ αγοραστών στην αγορά ενέργειας

To «κατηγορώ» του OPEC+ στη Δύση για τη δημιουργία καρτέλ αγοραστών στην αγορά ενέργειας

Ως «απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο ΟΠΕΚ+ την προσπάθεια της Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, να δημιουργήσει ένα καρτέλ αγοραστών ενέργειας μέσω των πλαφόν

Όπως δήλωσε ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Alexander Novak, σε συνέντευξή του στο TASS, «οι συνάδελφοί μας στον ΟΠΕΚ+ έχουν ήδη πει ότι αυτό είναι απαράδεκτο για την αγορά. Όταν οι καταναλωτές αρχίζουν να παρεμβαίνουν στην οικονομία της αγοράς, αυτό οδηγεί μόνο σε ανισορροπίες» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ+ συνεχίζουν να διατηρούν τη συνοχή και οι κυρώσεις που επιβάλλονται από τις δυτικές χώρες απλώς λειτουργούν για την ενίσχυση της.

Ειδικότερα για την Ευρώπη, υπογράμμισε ότι θα δυσκολευτεί να αντικαταστήσει την παροχή ρωσικού αργού πετρελαίου όταν γίνει αισθητή η πλήρης επίδραση των εμπάργκο της ΕΕ στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα.

«Η Ευρώπη ήταν μια βασική αγορά για την πώληση των πετρελαϊκών προϊόντων μας. Ας περιμένουμε να δούμε ποιες αποφάσεις θα πάρουν μακροπρόθεσμα. Μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να υποκαταστήσει τα καύσιμα μας», είπε ο Νόβακ, προσθέτοντας ότι ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ θα μπορούσαν να ζητήσουν να εξαιρεθούν από το εμπάργκο στις θαλάσσιες εισαγωγές ρωσικών πετρελαϊκών προϊόντων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης