Ενέργεια

Naftogaz: Η Ρωσία βομβάρδισε ενεργειακές εγκαταστάσεις στην ανατολική Ουκρανία

Naftogaz: Η Ρωσία βομβάρδισε ενεργειακές εγκαταστάσεις στην ανατολική Ουκρανία

Oι ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία έχουν καταστρέψει 350 εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στη χώρα

 

Η Ρωσία επιτέθηκε σε ουκρανικές εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας πυρκαγιά αλλά όχι θύματα, ανακοίνωσε την Τρίτη η ουκρανική εταιρεία ενέργειας Naftogaz.

"Εχθρικοί πύραυλοι έπληξαν μια από τις εγκαταστάσεις στην περιοχή του Χάρκοβο. Μια μεγάλης κλίμακας πυρκαγιά ξέσπασε στο σημείο, η εξάλειψή της βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν υπάρχουν θύματα", ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Ο Oleksiy Chernyshov, διευθύνων σύμβουλος της κρατικής Naftogaz, δήλωσε ότι η ζημιά θα εκτιμηθεί αφού οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ολοκληρώσουν τις εργασίες τους και ότι όλα όσα είχαν υποστεί ζημιές θα αποκατασταθούν.
Ο Chernyshov, είπε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι οι ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία είχαν καταστρέψει 350 εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στη χώρα, αν και η παραγωγή θα πρέπει να αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό μέχρι το τέλος του έτους.
Ανέφερε τότε ότι η απώλεια της ικανότητας παραγωγής φυσικού αερίου ανήλθε σε αξία περίπου 700 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Chernyshov, είπε την Τρίτη ότι οι τελευταίες ζημιές θα εκτιμηθούν αφού οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ολοκληρώσουν τις εργασίες τους και ότι όλα όσα είχαν υποστεί ζημιές θα αποκατασταθούν.
Η παραγωγή αερίου που είναι κρίσιμης σημασίας για τη θέρμανση του φυσικού αερίου συγκεντρώνεται κυρίως στην ανατολική Ουκρανία, σκηνή μερικών από τις πιο σφοδρών συγκρούσεων από την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης