Επικαιρότητα

Υπόθεση Καϊλή: Αρχίζει έρευνα και στην Ελλάδα

Υπόθεση Καϊλή: Αρχίζει έρευνα και στην Ελλάδα
Υπό κράτηση παραμένει η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή
Στην Ελλάδα έρχεται πλέον η έρευνα για δωροληψία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην υπόθεση της Εύας Καϊλή, με τις αρχές να επιδιώκουν να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν αδικήματα πέραν αυτών για τα οποία διώκεται στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με επείγουσα παραγγελία του επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελία Χρήστου Μπαρδάκη θα ερευνηθεί για τη διακρίβωση τέλεσης των αξιόποινων πράξεων της δωροληψίας πολιτικού προσώπου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σε συνδυασμό με το άρθρο 57, παράγραφος 4 του ΚΠΔ (περί κωλύματος άσκησης νέας ποινικής δίωξης) καθώς και τη διερεύνηση κάθε άλλου αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος.
Την ίδια ώρα, η ευρωβουλευτής παραμένει υπό κράτηση, η οποία ζήτησε και πήρε αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου προκειμένου να απολογηθεί για το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς που έχει συνταράξει έως σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το περίφημο Qatar Gate.
Πρόκειται για μια στάση και μια στρατηγική που επί της ουσίας τη διαφοροποιεί από τους τρεις άλλους συλληφθέντες για την ίδια υπόθεση που – μέχρι στιγμής – έχει οδηγήσει τις βελγικές αρχές στην κατάσχεση πάνω από 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Σε κάθε περίπτωση το βασικό ερώτημα είναι τι άλλο θα αποκαλύψει η έρευνα και ποιοι άλλοι θα αποδειχθεί ότι είναι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι σε όλο τον ευρωπαϊκό Τύπο εκτιμάται πως οι τέσσερις πρώτοι συλληφθέντες δεν είναι τίποτα άλλο παρά η κορυφή του παγόβουνου και ότι από πίσω βρίσκονται πολύ πιο ηχηρά πολιτικά ονόματα.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης