Επικαιρότητα

Qatar Gate: Στην φυλακή για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση η Καϊλή

Qatar Gate: Στην φυλακή για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση η Καϊλή
Συνεδριάζει σήμερα 12/12 η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - Αφαιρούνται όλα τα αξιώματα από την κα.Καϊλή
Στις κεντρικές φυλακές Saint-Gilles, στις Βρυξέλλες παραμένει προσωρινά φυλακισμένη για τρίτη συνεχόμενη ημέρα η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, η οποία συνελήφθη για το τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας – γνωστό και ως Qatar Gate - που αφορά τον χρηματισμό ευρωβουλευτών από το Κατάρ προκειμένου να επηρεαστεί η πολιτική της ΕΕ.
Η τύχη της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, για το εάν ή όχι θα προφυλακιστεί αναμένεται να κριθεί το αργότερο έως την ερχόμενη Τετάρτη 14/12 από το δικαστικό συμβούλιο του Βελγίου.
Μέχρι στιγμή δεν έχει εκδοθεί κανένα δελτίο τύπου από την πλευρά της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, ενώ το μόνο που έχει γίνει γνωστό από το οικογενειακό της περιβάλλον είναι ότι η υπόθεση της έχει ήδη ανατεθεί σε δικηγόρο.
 
 
Βαρύτατες κατηγορίες

Η κα.Καϊλή αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλο ποσό σε μετρητά μέσα σε σακούλες και σε μια βαλίτσα, στοιχείο που δικαιολόγησε την αυτόματη άρση της ασυλίας καθώς θεωρήθηκε ως τέλεση αδικήματος επ’ αυτοφόρω.
Εκτιμάται ότι πρόκειται για 160.000 ευρώ.
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κληθεί για εξέταση, και η αδελφή της Μανταλένα, η οποία δηλώνει σύμβουλος ευρωπαϊκής πολιτικής και νομοθεσίας και η οποία είναι επικεφαλής μιας ΜΚΟ με κύριο αντικείμενο την παροχή νομικών συμβουλών σε θέματα νέων τεχνολογιών.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης