Ενέργεια

ΗΠΑ: Η "υπερφόρτωση" των αγωγών στην Permian οδήγησε σε αρνητικό έδαφος τις τιμές του αερίου

ΗΠΑ: Η
Η αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου στην Permian έχει κατακλύσει τους αγωγούς, επιβαρύνοντας αδικαιολόγητα τη χωρητικότητα μεταφοράς
Η αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου στην Permian έχει κατακλύσει τους αγωγούς, επιβαρύνοντας αδικαιολόγητα τη χωρητικότητα μεταφοράς, με αποτέλεσμα η υπερπροσφορά να έχει προκαλέσει πτώση των τιμών του φυσικού αερίου οι οποίες κινούνται από 20 σεντ ανά MMBTU, έως και 70 σεντ ανά MMBTU σύμφωνα με τους traders και χθες 25/10 έφτασαν να γράψουν και αρνητικά νούμερα

Αυτό συγκρίνεται με τα συνολικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου των ΗΠΑ που διαπραγματεύονται σε περισσότερα από 5 $ ανά MMBTU.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη είναι πάνω από 25 $ ανά MMBTU. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου των ΗΠΑ ανέβηκαν τη Δευτέρα καθώς οι ελπίδες ότι αρκετές μονάδες LNG αναμένονταν να επανέλθουν στο δίκτυο σύντομα μετά από εβδομάδες συντήρησης, συμπεριλαμβανομένων των Cove Point LNG και Freeport δεν επιβεβαιώθηκαν. Αυτές οι τιμές ήταν έως και 8 $ ανά MMBtu τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, η προγραμματισμένη συντήρηση για τα συστήματα αγωγών Gulf Coast Express και El Paso Natural Gas συνεχίζει να μειώνει τις εξαγωγές για την Waha. Η Kinder Morgan πραγματοποιεί συντήρηση στον αγωγό Gulf Coast Express Pipeline που ξεκινά στις 25 Οκτωβρίου στο σταθμό Rankin, Devils River και Big Wells Compressor Station. Η KMI αναμένει ότι οι όγκοι θα μειωθούν σε 1.325.000 την Τρίτη και την Τετάρτη και σε 1.125.000 την Πέμπτη και την Παρασκευή. Η εταιρεία φυσικού αερίου EL Paso της KMI αναμένεται να έχει υποβληθεί σε συνεχή συντήρηση σε πολλές γραμμές από τις αρχές Οκτωβρίου.
Η παραγωγή φυσικού αερίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα και ο θερμότερος καιρός έχει ενισχύσει στα αποθέματα αποθήκευσης των ΗΠΑ.
Το Waha είναι το βασικό σημείο τιμολόγησης φυσικού αερίου για το Μεξικό.

Η λεκάνη της Permian αντιμετωπίζει περιορισμούς χωρητικότητας, «κάνοντας την περιοχή πιο ευάλωτη σε ξαφνικές υπερβολές και αστάθεια των τιμών», δήλωσε στο Bloomberg ο Campbell Faulkner, επικεφαλής αναλυτής δεδομένων στην OTC Global Holdings LP.

Το αέριο Waha βρέθηκε σε αρνητικό έδαφος 20 φορές τα τελευταία 3 χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία που αναλύθηκαν από το Bloomberg.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης