Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

O στόχος της ΑΜΚ 100 εκατ στα 1,17 ευρώ της Intrakat

O στόχος της ΑΜΚ 100 εκατ στα 1,17 ευρώ της Intrakat
Στόχος είναι η Intrakat να φθάσει αρχικά σε κεφαλαιοποίηση στο χρηματιστήριο στα 250 εκατ και σε βάθος χρόνου να φθάσει η χρηματιστηριακή αξία στα 500 εκατ από 130 εκατ της τρέχουσας περιόδου

Η Intrakat αποφάσισε όπως αναμενόταν αύξηση κεφαλαίου κατά 100 εκατ ευρώ με τιμή διάθεσης 1,17 ευρώ από τρέχουσα στα 1,60 ευρώ ή discount 27%.
Στόχος είναι η Intrakat να φθάσει αρχικά σε κεφαλαιοποίηση στο χρηματιστήριο στα 250 εκατ και σε βάθος χρόνου να φθάσει η χρηματιστηριακή αξία στα 500 εκατ από 130 εκατ της τρέχουσας περιόδου.

Η αύξηση κεφαλαίου 100 εκατ στοχεύει να δημιουργήσει ένα κεφάλαιο κίνησης και να διαθέτει και κεφάλαια για αναπτυξιακούς σχεδιασμούς.
Η αύξηση κεφαλαίου της Intrakat με 100 εκατ ξεπερνάει σε ισοδύναμο τα 120 εκατ της αύξησης κεφαλαίου του Ελλάκτωρ μιας εταιρίας μεγαλύτερου ισολογισμού και κεφαλαιακών αναγκών.
Να σημειωθεί ότι ο Ελλάκτωρ υλοποίησε αύξηση κεφαλαίου μόλις 120 εκατ ενώ είχε πολλαπλάσιες ανάγκες σε κεφάλαια και μεγάλες υποχρεώσεις όπως το ομολογιακό...

 
Η Intrakat με την απύξηση των 100 εκατ αποδεικνύει ότι έχει μεγαλεπήβολα σχέδια ανάπτυξης... ίσως στο μέλλον... η Intrakat να έχει ξεπεράσει τον Ελλάκτωρ σε ανεκτέλεστο και χρηματιστηριακή αξία.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ελλάκτωρ έχει χρηματιστηριακή αξία 600 εκατ ευρώ.
Η αύξηση κεφαλαίου είναι μια απόδειξη ότι οι βασικοί μέτοχοι Winex Investments (Μπάκος, Καϋμενάκης, Εξάρχου) στηρίζουν έμπρακτα την Intrakat και παρ΄ ότι πρόσφατα προέβησαν στην εξαγορά της εταιρίας την στηρίζουν κεφαλαιακά.
Εν τω μεταξύ η αύξηση δίνει κίνητρα στους παλαιούς μετόχους αν και πληροφορούμαστε ότι ο Κούτρας που διατηρεί μετοχές και ήταν παλαιό στέλεχος του Ελλάκτωρ διαμαρτύρεται…αδίκως αφού πλέον υπό τους νέους μετόχους η Intrakat έχει προοπτική σε σχέση με την στασιμότητα του παρελθόντος…

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης