Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Κομισιόν ενέκρινε την εξαγορά της κατασκευάστριας ανεμογεννητριών Gamesa από τη Siemens

Η Κομισιόν ενέκρινε την εξαγορά της κατασκευάστριας ανεμογεννητριών Gamesa από τη Siemens
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε, ότι η συναλλαγή δεν εγείρει προβλήματα ανταγωνισμού, καθώς παραμένουν στην αγορά αρκετοί αξιόπιστοι ανταγωνιστές.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη σχεδιαζόμενη εξαγορά της Ισπανικής κατασκευάστριας εταιρείας ανεμογεννητριών Gamesa από τη Γερμανική Siemens, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Η Επιτροπή διαπίστωσε, ότι η συναλλαγή δεν προσκρούει σε προβλήματα ανταγωνισμού, διότι η αγορά χερσαίων ανεμογεννητριών θα εξακολουθήσει να είναι κατακερματισμένη με πολλούς αξιόπιστους ανταγωνιστές να παραμείνουν στην αγορά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η Gamesa είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης και κατά κύριο λόγο δραστηριοποιείται στην προμήθεια χερσαίων ανεμογεννητριών.
Μέσω της θυγατρικής της Adwen Offshore SL, η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στην πώληση υπεράκτιων ανεμογεννητριών.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται, ότι «η αγορά υπεράκτιων ανεμογεννητριών είναι πιο συγκεντρωμένη, με τη Siemens και την MHI Vestas να είναι οι κύριοι ανταγωνιστές της».
Ωστόσο, υποστηρίζεται ότι «η έρευνα επιβεβαίωσε, ότι η Adwen δεν αποτελεί ανταγωνιστικό περιορισμό για τη Siemens, καθώς είναι απίθανο, ότι η συναλλαγή θα αλλάξει σημαντικά την κατάσταση του ανταγωνισμού».
Η Siemens και η Gamesa έχουν υπογράψει δεσμευτικές συμφωνίες για τη συγχώνευση των επιχειρήσεων τους αιολικής ενέργειας στις 17 Ιουνίου 2016.
Η Siemens θα κατέχει το 59% των μετοχών, ενώ οι μέτοχοι της Gamesa θα κατέχουν μερίδιο συμμετοχής 41%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης