Επικαιρότητα

Σε κλοιό ακρίβειας και 480.000 δανειολήπτες, φουσκώνουν οι δόσεις για δάνεια

Σε κλοιό ακρίβειας και 480.000 δανειολήπτες, φουσκώνουν οι δόσεις για δάνεια
Το υψηλό κόστος δανεισμού δημιουργεί μεγάλες δυσχέρειες στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς
Κάτω από ένα εκρηκτικό συνδυασμό ακρίβειας βρίσκονται οι προϋπολογισμοί των νοικοκυριών καθώς στο μπαράζ των ανατιμήσεων που πλήττει βασικά αγαθά, ρεύμα και καύσιμα έρχεται να προστεθεί το σοκ της αύξησης των δανείων.
 
 
H νέα αύξηση 0,75 μ.β. ή 0,75% στα επιτόκια από την ΕΚΤ και η προαναγγελία για νέες αυξήσεις τουλάχιστον τρεις φορές μέχρι τον Μάρτιο του 2023 για την καταστολή του τιμάριθμου, «καίει» περισσότερους από 480.000 δανειολήπτες που έχουν πάρει στεγαστικά, καταναλωτικά με κυμαινόμενο επιτόκιο συνδεδεμένο με το euribor.
Οι τελευταίοι καλούνται να πληρώσουν μεγαλύτερες μηνιαίες δόσεις για την εξυπηρέτηση του δανείου τους ενώ «θύματα» της αύξησης στα επιτόκια είναι και οι νέοι δανειολήπτες καθώς η επιθετική πολιτική από την ΕΚΤ στους… σύρει σε δανεισμό με σταθερό επιτόκιο που είναι υψηλότερο από το κυμαινόμενο και κάθε μήνα θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Το υψηλό κόστος δανεισμού δημιουργεί μεγάλες δυσχέρειες στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς επιτείνοντας την οικονομική αιμορραγία που έχει προκαλέσει η ενεργειακή ακρίβεια.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης