Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,1% για τον Nasdaq, κάτω από τις 4.000 μονάδες ο S&P, 3,3% έχασε ο energy sector

Wall Street: Πτώση 1,1% για τον Nasdaq, κάτω από τις 4.000 μονάδες ο S&P, 3,3% έχασε ο energy sector

 308 μονάδες έχασε ο Dow

Yποχώρηση στη Wall Street για τρίτη μέρα, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την καλοκαιρινή επιστροφή της αγοράς, καθώς η Federal Reserve και άλλοι παγκόσμιοι κεντρικοί τραπεζίτες συνέχισαν να σηματοδοτούν ότι θα αυξήσουν τα επιτόκια για να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό παρά τις αρνητικές συνέπειες για την οικονομική ανάπτυξη και, ενδεχομένως, τα εταιρικά κέρδη.

Ο Dow Jones υποχώρησε 308,25 μονάδες, ή 0,96%.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,10%, κάτω από το επίπεδο των 4.000 στις 3,986 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 3,38% στα 617,51 ευρώ
Ο Nasdaq έχασε 1,12% στις 11,883 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχώρησε περισσότερο από 3% την Παρασκευή μετά από σχόλια του επικεφαλής της Fed Jerome Powell για την καταπολέμηση του πληθωρισμού και συνέχισε να υποχωρεί αυτή την εβδομάδα. Η επιστροφή του δείκτη αναφοράς από το χαμηλό του στα μέσα Ιουνίου μειώθηκε στο 9%.

Τα τελευταία σχόλια ήρθαν από τον πρόεδρο της Fed της Νέας Υόρκης Τζον Γουίλιαμς την Τρίτη. «Πιστεύω ότι με τη ζήτηση να υπερβαίνει κατά πολύ την προσφορά, πρέπει να έχουμε πραγματικά επιτόκια … πάνω από το μηδέν. Χρειάζεται να έχουμε κάπως περιοριστική πολιτική για να επιβραδύνουμε τη ζήτηση και δεν είμαστε ακόμη εκεί», δήλωσε ο Williams στη Wall Street Journal.
«Απέχουμε ακόμη πολύ μακριά από αυτό», πρόσθεσε.

Τα σχόλια του Γουίλιαμς ακολουθούν παρόμοια συναισθήματα που εκφράστηκαν από τον διαμορφωτή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και διοικητή της Εσθονικής κεντρικής τράπεζας Μάντις Μύλλερ, ο οποίος είπε την Τρίτη ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να συζητήσει μια αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, δεδομένου του εξαιρετικά υψηλού πληθωρισμού.
Τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια συνέχισαν την πορεία τους υψηλότερα καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν σε περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν 15 ετών.

Οι τιμές της ενέργειας υποχώρησαν την Τρίτη, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate, το σημείο αναφοράς για το πετρέλαιο των ΗΠΑ, να υποχωρούν περισσότερο από 5,4%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου μειώθηκαν επίσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης