Διεθνή

Ζαπορίζια: Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν τους διαδρόμους που κατευθύνουν την ΙΑΕΑ

Ζαπορίζια: Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν τους διαδρόμους που κατευθύνουν την ΙΑΕΑ
Στο Κίεβο ήδη βρίσκεται ομάδα 14 εμπειρογνωμόνων της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ)

Μια ομάδα 14 εμπειρογνωμόνων της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), η οποία κατευθύνεται στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, έφτασε ήδη στο Κίεβο, αναφέρει το CNN.

«Μια ομάδα 14 εμπειρογνωμόνων έφτασε στο Κίεβο, πριν από μια προγραμματισμένη επίσκεψη αυτή την εβδομάδα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στη νοτιοανατολική Ουκρανία», ανέφερε το αμερικανικό κανάλι.

Νέα δραματική εξέλιξη

Το Κίεβο ωστόσο καταγγέλλει λίγη ώρα μετά πως η Ρωσία βομβαρδίζει σκόπιμα τους διαδρόμους μέσω των οποίων η αποστολή της ΙΑΕΑ θα έπρεπε να μεταβεί στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, προκειμένου να την κατευθύνει μέσω του προσωρινά κατεχόμενου εδάφους της Κριμαίας και των περιοχών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.

«Όλα είναι προβλέψιμα. Η Ρωσία βομβαρδίζει σκόπιμα τους διαδρόμους μέσω των οποίων η αποστολή της ΙΑΕΑ θα πρέπει να φτάσει στον σταθμό της Ζαπορίζια. Κάνει τα πάντα για να προσφέρει ένα πέρασμα μέσω της Κριμαίας. Η θέση της Ουκρανίας παραμένει αμετάβλητη. Η πρόσβαση γίνεται μόνο μέσω του ελεγχόμενου εδάφους της Ουκρανίας. Ζητούμε αποστρατιωτικοποίηση του πυρηνικού σταθμού και άμεση απόσυρση των στρατευμάτων της Ρωσίας. Στο σταθμό πρέπει να βρίσκεται μόνο προσωπικό της Ουκρανίας», τόνισε ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Ποντόλιακ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης